Stockholms bästa platser att jaga Pokémon på.

Guide: Här hittar du flest Pokémon i Stockholm

Det är inte lätt att veta vilka platser som är bäst att gå till när du jagar Pokémon i Pokémon Go. FRIDA listar Stockholms bästa platser för att fånga Pokémon!

Vill du fånga så många Pokémon som möjligt i spelet Pokémon Go? Då är dessa platser i Stockholm de absolut bästa att besöka! Samla ihop dina BFF’s och ge er ut på en grym Pokémonjakt!

Kronobergsparken (Fridhemsplan)

Om du vill parkhänga med dina BFF’s men samtidigt fånga massor av Pokémons så ska du definitivt bege dig till Kronobergsparken vid Fridhemsplan. Här vittnar flera på FRIDAs redaktion om att de har hittat många sällsynta varelser (tolv stycken nya på en timme!), samt en och annan Pikachu och Ponyta! Och vem vill inte fånga de här två liksom?

Läs: Hotet: Pokémon Go kan stängas ner den 1 augusti

Nobelparken (Östermalm)

Spelets bästa Pokémon är Dragonite, och enligt flera spelare på FRIDAs redaktion finns det chans att fånga Dratini spawns här – vilket är grymt! Det finns dessutom massor av andra Pokémon här som är väl värda att fånga med dina pokémonbollar.

Björns trädgård (Medborgarplatsen)

Det här är det bästa stället att gå till om du snabbt vill gå upp i level. Anledningen är att det finns tre Pokéstops som du kan nå samtidigt, plus att det nästan alltid är någon som har aktiverat lures (de rosa löven vid Pokéstopsen som lockar till sig fler Pokémon). Här finns det massor av andra spelare som du kan ta hjälp av. Kul!

Läs: Guide: Så vinner du alla fighter i Pokémon Go

Kungsträdgården

Det här är ett toppenställe om du är på jakt efter många olika typer av Pokémon! Det bästa är om du rör dig runt i parken, eftersom det finns massor av Pokéstops i närheten där det nästan jämt finns lures aktiverade. YAY! Vid vattnet i Kungsan kan du exempelvis hitta flera Magikarp som du måste fånga 101 av innan du kan utveckla den till en Gyrados (som är en riktigt bra Pokémon).

Thaiboat (Skanstull)

Nere i Hammarbyhamnen ligger restaurangen Thaiboat, som ska vara ett av Stockholms bästa Pokémonställen. Här kan du nå två Pokéstops samtidigt, så det är en bra idé att sätta ut lures. Eftersom det är nära vatten så kan du fånga ovanliga Pokémons här som är svåra att hitta inne i stan. Det bästa av allt? Du kan sitta och chilla med en läsk i handen på restaurangen samtidigt som du fångar.

Läs: Pokémon Go: De absolut roligaste bilderna från spelet

Scheelegatan

I parken vid Scheelegatan kryllar det alltid av Pokémonspelare eftersom det finns hela fyra Pokéstops utanför Com Hem-huset. Det är oftast lures utlagda på samtliga, vilket gör att chanserna att fånga Pokémon här är skyhöga. Så bra!

Och här ska du INTE spela…

Enligt flera uppgifter ska det inte finnas några Pokémon alls på Kungsholmen. Många som bor där är mycket upprörda över att stadsdelen verkar ha glömts bort i Pokémon Go, och det kan vi ju förstå. Åk alltså inte hit om det är Pokémon du letar efter!

Läs även:
Hur spelar man Pokémon Go? Här är allt du behöver veta!
Hur fuskar man i Pokémon Go? Här är alla tips och tricks!
Pokémon Go – allt du behöver veta om nya spelet

Foto: IBL