facebook instant video

Här är Facebooks nya funktion (som konkurrerar med Snapchat!)

Först var det Instagram som utmanade Snapchat med stories-funktionen, och nu har även Facebook lanserat en ny grej som kan sno fler användare från Snapchat.

Snart behöver du inte använda någon annan app utöver Facebook, särskilt inte nu när företaget har lanserat en helt ny funktion i Messenger som gör appen så mycket roligare och bättre!

Läs mer: Facebook gör om kommentarsfunktionen – hiss eller diss?

Nyheten kallas för ”instant video”, och innebär alltså att du kan streama video till personen du chattar med, samtidigt som ni skriver med varandra. Det skiljer sig alltså en del från den tidigare funktionen med videosamtal. Skillnaderna mellan instant video och videosamtal är att videorutan inte tar upp hela din skärm, utan du ser samtidigt textrutan där ni skriver med varandra.

Läs mer: Här är den hemliga inboxen på Facebook

Låt säga att du exempelvis ska välja en outfit inför skolan och behöver din BFF’s hjälp. Då sätter du igång instant video och kan direkt visa din BFF som kan komma med sina åsikter. Det bästa av allt är att videon sätter igång utan ljud, så du kan streama med dina kompisar även om du sitter på biblioteket eller på någon annan tyst plats.

Se exakt hur det fungerar i videon nedan:

Ladda ner Messengers senaste uppdatering och tryck sedan på videoikonen uppe i högra hörnet när både du och din BFF är online i er konversation. Samtidigt som ni ser varandra kan ni skriva.

Vad tycker du om instant video?!

Läs mer om tech:
Därför har flera miljoner slutat spela Pokémon Go
Här är nätet som är 4000 gånger snabbare än Wi-Fi
Så lyckas du fånga Pikachu i Pokémon Go

Foto: IBL