Nio tips för att bli av med frissigt hår

Nio tips för att bli av med frissigt hår

Vi utsätter vårt hår för en hel del genom att platta, locka eller bara borsta det. Här kommer nio enkla tips som låter dig behålla ditt mjuka fall även i vinter.

1. Välj rätt schampo

Det finns bra schampo och så finns det mindre bra schampo som förstör hårets naturliga oljor och lämnar det torrt och frissigt istället för rent och mjukt. Se till att köpa ett schampo utan alkohol eller ett som är framtaget för att bevara hårets naturliga oljor.

2. Dra ner värmen i duschen

Förutom att schampot kan torka ut håret så gör även värmen det. Ett av de enklaste sättet att motverka torrt hår är faktiskt att duscha lite kallare än vanligt (tråkigt, vi vet) eller att inte duscha lika ofta.

3. Byt ut ditt kuddfodral

Silke och satin är båda material som inte sliter lika hårt på ditt hår som bomull. Så byt ut ditt vanliga kuddfodral till ett i dessa material istället.

4. Var försiktig med handduken

Brukar du gnugga håret efter duschen? Sluta med det. Om du absolut vill använda en handduk så börja krama ur håret istället för att gnugga det torrt. Du kan även välja att inte använda en handduk alls och låta håret torka helt på egen hand, eller använda någonting i ett mjukare material än den vanliga handduken- en t-shirt kanske?

5. Tvätta inte ur allt balsam

Låt lite av balsamet sitta i efter du har duschat för att ge håret en chans att verkligen suga i sig av fukten. Om du är rädd för fettigt hår så kan du se till att inte lämna balsam kvar vid rötterna utan enbart applicera det närmare topparna.

6. Använd anti friss-produkter

Det finns mycket du kan göra på egen hand för att motverka torrt hår men faktum kvarstår att det finns massvis av bra produkter som är speciellt framtagna för att motverka och minska frissigt hår. Testa ett anti friss-spray, ett extra återfuktande balsam eller en fet olja.

7. Gör hemmagjorda hårmasker

Öppna skafferiet och leta efter majonäs, äppelcidervinäger, olivolja, ägg eller kokosmjölk. Alla dessa naturliga ingredienser har en återfuktande effekt på ditt hår och är perfekt att använda som hårmask. Applicera i håret och låt det ligga i ett tag för att sedan skölja ur med ljummet vatten.

Läs om Kendall Jenners hemmagjorda hårprodukter här

8. Använd rätt borste

Det finns en anledning till varför den där billiga hårborsten eller kammen är så billig. Troligtvis håller den inte lika hög kvalitet som de dyrare varianterna och är inte heller lika bra för ditt hår. Så fundera på om du kanske behöver byta ut din nuvarande borste till en som inte är lika tuff mot ditt hår. Fråga din frisör om du är osäker på vad du bör köpa för borste eller läs mer om hur du väljer rätt borste för ditt hår här

9. Spraya på borsten

Om du behöver en snabbfix för ditt frissiga hår någon dag så är ett tips att spraya ner stråna med hårspray. Du kan då spraya på borsten och sedan dra den försiktigt över stråna. Använd inte fingrarna eftersom hårstråna då kan fasta på fingrarna istället och göra att ditt hår blir ännu mer frissigt.

Läs mer:
Elektriskt hår? Så blir du av med det!
Tutorial: Så gör du fyra snygga flätor (på nolltid!)
Dålig hårdag och sen till skolan? Här är 4 snabba frisyrer

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL