Så gör du manikyr hemma – i sex enkla steg

Så gör du manikyr hemma – i sex enkla steg

Skäm bort dina naglar med en lyxig manikyr. Så här enkelt kan du göra det själv!

1. Ta bort

Avskavt nagellack är ingen höjdare. När lacket börjar flagna är det dags att ta bort det. Försök inte pilla bort lacket, då det kan skada nageln, utan använd en nagellacksremover utan aceton. Håll bomullstussen med remover mot nageln i några sekunder och svep sedan bort färgen.

2. Tvätta

Borsta naglarna och nagelbanden med en nagelborste under varmt vatten. Peta nagelbanden försiktigt neråt och använd en crème eller olja. Se till att den sjunkit in helt innan du börjar lacka naglarna.

3. Fila

Dags att fila till naglarnas form så att de ser likadana ut. Om du vill ha en oval form börjar du på sidorna och filar inåt medan en rak form tas fram genom att fila rakt över. Vilken typ av fil du behöver avgörs av hur mycket du behöver fila. En grövre fil passar bättre om dina naglar växer snabbt och du vill korta ner dem.

4. Grunda

Första steget i lackningen stavas baslack eller underlack. Det applicerar du för att nagellacket ska hålla längre och för att skydda dina naglar från missfärgningar. Lite som en primer fast för naglarna. Låt baslacket torka i minst två minuter innan du går vidare till nästa steg.

5. Lacka

Dags att välja färg! Applicera ett tunt lager av lacket och vänta gärna i två minuter innan du lägger på ytterligare ett lager. Ett för tjockt lager från början gör att färgen inte kommer torka. Börja med penseln längst ner i mitten av nageln och måla sedan varsitt drag på vardera sida.

6. Toppa

För att skapa en glansig finish och få lacket att hålla längre så krävs ett topplack. Välj en lite mer trögflytande variant med gel-efffekt om du vill att det ska se ut som att de är fixade på salong. Då kan du applicera topplacket redan innan nagellacket har torkat helt, vilket gör att lacket torkar snabbare.

Läs mer!
Inspiration: 14 idéer för rosa och guldiga naglar
Så får du naglarna att växa snabbare (tipsen som funkar!)
Inspiration: 18 varianter av svarta naglar som är on point

Foto: IBL