Annons

Annons

Så får du naglarna att växa snabbare (tipsen som funkar!)

Så får du naglarna att växa snabbare (tipsen som funkar!)


Vill du ha långa och starka naglar? Här är fem tips som får dem att växa lite snabbare.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

Har du problem med sköra naglar som skivar sig, går av och vägrar att bli långa? Det är väldigt vanligt och kan antingen ha att göra med brist på någon vitamin, eller att du glömmer att vårda dem ordentligt. De här tipsen kommer garanterat att få dem att växa snabbare och bli starka!

Annons

Massera naglarna
Låter det konstigt? Kanske, men att massera naglarna, och i synnerhet nagelbanden, sägs stimulera blodcirkulationen vilket får naglarna att växa snabbare.

Vitaminer
Naglarna behöver vitaminer och mineraler för att bli starka och friska. Exempel är A-, B- och C-vitamin, men också kalcium och kisel. Tycker du att det är jobbigt och dyrt att äta så mycket olika vitaminer är det enklast att köpa ett och samma kosttillskott för hår, hud och naglar. Fråga på ett apotek eller i en hälsokostbutik.

Kokosolja
Inte bara är det gott, kokosolja är också nyttigt. Det innehåller flera typer av vitaminer som får naglarna att växa snabbare. Vissa rekommenderar att man ska äta en matsked om dagen. Om du inte har en nagelolja kan du använda kokosoljan för att smörja in naglarna. Torra naglar tenderar att skiva sig och gå av medan oljan gör dem starka och återfuktade.

Fila naglarna
Det låter kanske helt sjukt att fila ner naglarna när du vill få dem att bli längre, men att fila naglarna regelbundet får dem också att växa snabbare. Det är lite samma sak som att klippa av kluvna hårtoppar. Filar du naglarna undviker du att topparna blir sköra och går av, och ger dem chansen att växa.

Nagellack
Det finns faktiskt nagellack som är specialiserade på att få nageln att växa fortare. Tycker du inte att något annat fungerar kan ett nagellack som stärker nageln vara värt att testa.

naglar-vaxa-snabbare
1. Nagellack som stärker nageln, från Trind, 139 kr
2. Glasfil från Dirty Works, 79 kr
3. Nagellack som ska få naglarna att växa snabbare. Från Ciaté, 169 kr

Läs även:
18 varianter av svarta naglar som är on point
Så enkelt färgar du håret hemma (med papper!)
Guide: Så ska du använda din concealer

Alla produkter i denna artikel är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar