Artikeln innehåller reklamlänkar
Smink

Köpa smink för första gången? Här är produkterna du behöver!

Om du inte brukar använda så mycket smink, men gärna vill testa, så är det alltid bra att börja med några nybörjarprodukter till budgetpris. FRIDA tipsar om de som håller måttet!

Foundation

Om du tidigare inte applicerat foundation så kan det vara lite svårt att få det jämnt. Välj därför en variant som inte är allt för täckande (om det inte är det resultatet du gärna vill ha så klart). Foundations finns i alla prisklasser men med den här produkten får du en foundation med naturligt täckande resultat för under 100-lappen.

Foundation ”Photo focus foundation” från Wet n’ wild (länk till Apprl).

Concealer

Utgå ifrån om det är mörka ringar under ögonen eller finnar som du vill täcka – eftersom olika concealers har olika funktion. Välj en flytande concealer för lättare täckning och en fast för full täckning. Den här concealern från Nyx har en krämig formula och smälter naturligt in i huden samtidigt som den täcker i princip allting. Maybellines concealer är perfekt för mörka ringar.

Concealer ”Above and Beyond Full Coverege concealer” från Nyx (länk till Apprl).

Concealer ”Instant Rewind Concealer” från Maybelline (länk till Apprl).

Puder

För att fixera din bas med foundation och concealer och få den att sitta längre så är det ett puder du behöver. Det finns i både fast och lös form. Det fasta pudret är lättare att ta med sig i väskan men ett löspuder lägger sig oftast mer naturligt på huden. Svårt att välja färg? Ett transparent passar de flesta och smälter ihop med din foundation.

Löspuder ”Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder” från Lumene (länk till Apprl).

Läppar

Testa att börja med en nyans som ligger ganska nära din egen – om du inte redan från början drömmer om ett par knallröda läppar så klart. Läpprodukter finns i alla möjliga former och konsistenser – från glossigt läppglans till supermatt liquid lipstick. Vi har valt en krämig, matt variant som ger ett naturligt och långvarigt resultat.

Isadora läppglans

Läppstiftspenna ”Twist-up Gloss lips” från IsaDora (länk till Apprl).

Mascara

Här kommer ett insider-tips: lägg aldrig mest pengar på just mascaran i din sminkväska. Med största sannolikhet finns det budgetmascaror som ger samma resultat, plus att en mascara ska bytas ut efter tre till sex månader. Utgå ifrån om du vill att dina fransar ska bli längre eller få mer volym när du köper en mascara (men i ärlighetens namn är många mascaror idag så pass bra att du kommer få båda två).

Mascara ”Paradise Extatic Mascara” från L’Oréal (länk till Apprl).

Ögonbryn

Tro det eller ej, men det är faktiskt inte helt omöjligt att på egen hand trolla fram eyebrows on point. Däremot finns det en uppsjö av olika produkter och det är inte helt enkelt att välja. En ögonbrynspenna är däremot lätt att jobba med. Vill du att det ska se ut som att du har tjockare bryn än vad du naturligt har kan du testa en pomade.

Pomade ”Eyebrow Pomade Color Creme”, från Depend (länk till Apprl).

Ögonbrynspenna ”Eyebrow Pencil Triangular” från Depend (länk till Apprl).

Läs mer!
Fyra enkla lösningar på dina mascara-problem
13 sminkhörnor vi alla vill ha i vårt rum
12 snygga kändisfrisyrer att inspireras av i vår