Annons

Annons

Fyra enkla lösningar på dina mascara-problem

Fyra enkla lösningar på dina mascara-problem


Brukar din mascara smula eller saknar fransarna volym? Så här löser du dina mascara-problem!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

”Mina fransar har inte tillräckligt med volym”
Lösning: Mascaraprimer
Det här var en produkt som var populär för många år sedan men nu har den återvänt – och är ännu bättre. En mascaraprimer ser ut som en vanlig mascara men är vit och ska läggas innan du applicerar din svarta. På så sätt bygger du upp extra volym. Tänk dock på att bara applicera ett tunt lager av primern, annars blir det lätt klumpigt.

Annons


Primer ”Nordic secret volume lash primer” från Lumene (reklamlänk via Apprl) .

”Mina fransar blir klumpiga”
Lösning: Om dina fransar är tunna kan det bli för tungt med en mascara som utlovar volym XXL (undvik alltså varianter med liknande text på förpackningen). Du kan också torka av borsten på en bit papper innan du applicerar mascaran. Då får du inte lika mycket produkt på en gång och kan bygga upp den i flera lager i stället.


Mascara ”Total Temptation Mascara” från Maybelline (reklamlänk via Apprl) .

”Mascaran färgar av sig och smular under ögonen”
Lösning: Testa en vattenfast mascara! Vill du inte ha helt vattenfast finns det mascaror som utlovar lång hållbarhetstid. Om det är så att det mer blir smulor under ögonen kan det bero på att du har en mascara med fibrer i (för att göra fransarna längre) – testa en annan variant.


Vattenfast mascara ”Masterpiece Waterproof Volume & Definition Mascara” från Max Factor (reklamlänk via Apprl) .

”Jag vet inte om min mascara har blivit gammal”
Lösning: Det är inte lätt att veta hur länge du ska använda en mascara innan det är dags för nästa. Däremot är det väldigt viktigt att byta då det odlas bakterier i hylsan. Tre till sex månader brukar vara en bra riktlinje. Tänk också på att så fort du skruvar av korken från mascaran för första gången så börjar dessa tre till sex månader att ”verka” så öppna den inte förrän du ska börja använda den.


Mascara ”Paradise Extatic Black” från L´oréal (reklamlänk via Apprl) .

Läs mer!
Sminktrenden som alla kommer prata om i vår
Tre saker att tänka på innan du köper mascara
Så väljer du rätt mascaraborste – utifrån hur du vill ha dina fransar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar