Artikeln innehåller reklamlänkar
basta-locktangen-2016

FRIDA testar: Här är den bästa locktången

Perfekta lockar, vågor och hollywoodsvall är något som många av oss drömmer om. FRIDA har testat vilka locktänger som ger bäst resultat.
Kopia av GHD

Curve soft curl GHD

Locktång från GHD, Curve soft curl, 32 mm. (länk till Apprl)
Omdöme: På mindre än en minut var locktången varm och gav ifrån sig coola ljudeffekter. Locktången kändes skonsam mot håret och gav en lyxig känsla. För testpersonen med axelkort hår var lockarna obefintliga, men för de med längre hår blev det fina, glamourösa hollywoodlockar. Priset är väldigt högt och trots att den ger bra resultat, känns den inte riktigt värd pengarna.
Betyg: FFF+

Kopia av Bjorn-Axén obh nordica

Titanium Pro curling, Björn Axén by OBH Nordica

Locktång från Björn Axén by OBH Nordica, Titanium Pro curling, 32 mm. (länk till Apprl)
Omdöme: Samtliga testpersoner kände rädsla för att bränna sig på den här locktången, då stödet som den ska vila mot blev varmt och var i vägen vid lockningen. Hur vi än höll tången bildades även veck i håret av klämman på tången, vilket blev väldigt fult. Resultatet syntes dåligt och blev mer som raka vågor än som lockar. Plus för att tången själv stänger av sig efter en timme om du skulle glömma den.
Betyg: FF

Kopia av Babyliss

Pro curler, BaByliss

Locktång från BaByliss, Pro Curler, 25 mm. (länk till Apprl)
Omdöme: Första intrycket är att produkten känns plastig, men när vi började locka blev vi väldigt positivt överraskade. En bra locktång för under 500-lappen helt enkelt. Sladden känns något kort men den är enkel att locka med och ger väldigt tydliga lockar även om du inte håller kvar tången länge mot håret. Blir ett fint svall när lockarna borstats ut.
Betyg: FFFF (Bäst i test!)

Kopia av bosch locktang

ProSalon, Bosch

Locktång från Bosch,ProSalon, 19 mm.
Omdöme: En smal tång utan klämma, någon som många av testpersonerna föredrar. Den har en lång yta och är otroligt lätt att locka med, helt utan känslan av att du ska bränna dig. Passade kort som långt hår. Extra plus till den långa sladden. Det som drar ner betyget något är att lockarna blir lite väl små och hårda, men det är ju en smaksak vad du föredrar för slutresultat.
Betyg: FFF+

Kopia av Remington

PROluxe, Remington

Locktång från Remington, PROluxe, 25-38 mm.
Omdöme: Positivt med olika tjocklek på värmeskaftet, blir fina lockar när de smalnar av i slutet. Enligt Remington ska produkten ge böljande vågor, vilket den gör. Vi ser mest resultat i topparna det du får ett svall. Trots att det står att tången är 180 grader varm känns den inte tillräckligt varm för att forma håret och du måste hålla fast slingan länge för att få fram vågorna.
Betyg: FF

Kopia av Gama

Titanium Curling, GA.MA

Locktång från GA.MA, Titanium Curling, 25 mm. (länk till Apprl)
Omdöme: Otroligt höga förväntningar med tanke på att GA.MAs plattänger är sjukt bra. Tyvärr kommer inte den här tången upp i samma nivå. Den känns plastig och du måste hålla otroligt länge för att det ska bli några lockar. Det funkar inte att ta tjockare slingor, utan du måste locka en tunn slinga åt gången, vilket resulterar i att det tar väldigt lång tid att locka hela håret.
Betyg: F+

Alla produkter i denna artikel är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Läs mer:
FRIDA testar: Här är den bästa hårparfymen
FRIDA testar: Här är den bästa eyelinern
12 grymma skönhetsmärken som inte testar på djur

Foto: IBL