Artikeln innehåller reklamlänkar
FRIDA testar: Bästa vattenfasta mascaran 2018

FRIDA testar: Bästa vattenfasta mascaran 2018

Sommar betyder ofta sol, bad och värme. Vill du att mascaran ska hålla kan det vara bra med en vattenfast variant. Vi har testat vilken som gör jobbet bäst!


”Big Bold Waterproof” från IsaDora (länk till Apprl)
Omdöme: Mascaran har en stor borste vilket gör att risken för att du kladdar utanför är stor. Det går inte att jobba så mycket med mascaran, men det räcker egentligen med ett lager för att få naturlig volym och längd. Den klarar av vatten men om du gnuggar dig i ögonen så smular mascaran och lägger sig under ögonen.


Betyg: FF+


”Paradise Extatic Waterproof” från L’Oréal (länk till Apprl)
Omdöme: Ger långa fransar med mycket volym. Flera lager gör däremot fransarna hårda och lite klumpiga så var lätt på handen. Håller för bad hela dagen och lämnar inga smulor under ögonen. Den gick dessutom att nästan ta bort helt med vanlig sminkborttagning (OBS! rekommenderas att du använder borttagning för vattenfast mascara då det inte sliter lika mycket på fransarna).
Betyg: FFFFF

”Temptation Black Waterproof” från Mayelline (länk till Apprl)
Omdöme: Enkel att applicera och separerar fransar på ett snyggt sätt samt ger bra volym. För att få fylliga fransar måste du dock applicera flera lager. Mascaran håller hela dagen och vid kontakt med vatten sitter den som berget. Funkar utmärkt om du exempelvis ska bada!
Betyg: FFFF


”Better Than Sex Waterproof” från Too Faced
Omdöme: Det är en bra vardagsmascara, fransarna separeras fint men de får varken mycket volym eller längd. Mascaran håller väldigt bra mot vatten. Nästan för bra då den är otroligt svår att få bort, även med bra ögon make up- remover. Ger fina naturliga fransar men ger ingen wow-faktor. Alldeles för dyr!
Betyg: FFF

Max-factor


”False Lash Effect Waterproof” från Max Factor (länk till Apprl)
Omdöme: Mascaran gjorde fransarna fylliga och de fick bra volym. Den satt väldigt bra och höll sig hela dagen. Dessvärre var själva borsten på mascaran väldigt tjock vilket gjorde den svår att måla med. Den var inte heller särskilt vattentålig utan gled nästan direkt av när den kom i kontakt med vatten.
Betyg: FF


“Mascara Eir Waterproof” från Idun (länk till Apprl)
Omdöme: Mascaran ger ett snyggt och naturligt resultat efter applicering. Fransarna känns diskret färgade och får volym, utan att bli ”spindelben”. Jag var jättenöjd när jag hade lagt mascaran, men den klarar inte vattentestet särskilt bra. Det räckte med lite vatten i ansiktet så var jag svart under ögonen och mascaran var nästan helt borta. Jag behövde inte ens gnugga mig i ögonen för att den skulle försvinna och jag behövde inte heller ta någon sminkborttagning efteråt.
Betyg: FF (plus för snygga fransar – minus för att den inte håller för en dusch)


”False lash wings mascara waterproof” från L’Oréal (länk till Apprl)
Omdöme: En vattenfast mascara med superbra kam-borste med två olika sidor. Den passade testpersonens fransar perfekt och de blev extremt långa. Sitter en hel dag i solen och poolen och smular bara om du gnuggar hårt i ögonen. Måste tas bort med vattenfast make up-remover.
Betyg: FFFFF


“Lash sensational waterproof” från Maybelline (länk till Apprl)
Omdöme: Mascaran är lätt att använda och har en väldigt bra borste som kommer åt alla fransar. Den gav bra volym och gjorde så att fransarna kändes fylliga. Den satt också bra hela dagen och i kontakt med vatten höll den sig på plats. Gnuggar du dig i ögonen smetar den dock ut sig.
Betyg: FFFF


”Yoga Mascara” från Eyeko (länk till Apprl)

Omdöme: Den är ganska svår att applicera då borsten först är bred och sen smal vilket gör det svårt att komma åt fransarna. Därför applicerar du flera lager vilket gör att fransarna lätt blir klumpiga. Den sitter däremot kvar och håller bra i kontakt med vatten.

Betyg: FF+

Läs mer!
FRIDA testar: Här är den bästa mascaran
Tre saker att tänka på innan du köper mascara
Fyra enkla lösningar på dina mascara-problem

Foto: IBL