Sju tips för att bli bättre på att kyssas

Sju tips för att bli bättre på att kyssas

Oavsett om du inte har kysst någon eller om du hånglat loss massor av gånger finns det alltid någonting nytt att lära sig. Vi har tipsen för att du ska bli bättre på att kyssas.

Ta initiativ – men låt den andra göra det också

Det är lätt att tänka att ansvaret för att ni ska kyssas ligger på den andra personen, för att det känns lite läskigt att vara den som visar att den vill. Men hur skulle du känna om du var den enda som tog initiativ medan den andra bara hakade på? För att båda ska känna sig bekväma kan det vara smart att båda tar initiativ till att kyssas.

Känn in varandra

Att kyssas är ingen enmanssport – ni gör det tillsammans. Därför är det viktigt att känna in varandra och inte bara köra sitt eget race. Risken finns då att den andra personen känner sig påflugen.

Ta det lugnt (i början)

Börja med några lätta pussar innan ni går vidare till att känna varandras tungor och utveckla det därifrån ifrån i lugn takt. Att börja hångla från början (som att luta sig mot varandra med öppna munnar) slutar oftast inte i en mysig upplevelse.

Tänk på andedräkten

Nej, du behöver inte ha munspray i fickan som du använder exakt innan ni kysser varandra men att ha tryckt in en näve lökchips i munnen precis innan är inte så fräscht. Om du vet att du inte brukar ha så bra andedräkt kan det vara bra att vara lite förberedd.

Ge en komplimang

Alla gillar att få bekräftelse på att de är bra på att kyssas, för vi är alla lite oroliga över hur man presterar när det kommer till tungbrottning. Självklart ska du inte ljuga om det var katastrof men om det var bra kan du absolut låta din hångelpartner få veta det.

Variera med pussar

Att kyssas innebär inte att rulla runt tungorna i varandras munnar i stil med en tvättmaskin. Det kan leda till både andnöd och kramp. Ett tips är då att variera tungkyssarna med att pussas lite lätt. Att vara uppe i maxtempo hela tiden är som att springa maraton i full fart, ingen bra idé alltså.

Tänk utanför läpparna

Om du vill variera kyssarna kan du börja utforska andra områden. Ta paus i hånglandet och pussa lite lätt på andra delar förslagsvis halsen, nästippen, ögonlocken, örsnibbarna och pannan. En puss på nästippen är många gånger mer känslosam än ett hetsigt hångel.

Läs mer!
11 känslor alla går igenom när de kysser någon första gången
Fem misstag alla gör när de kysser någon första gången
Det här betyder olika typer av kyssar

Foto: The CW