Singel och lycklig – ja det går!

Singel och lycklig – ja det går!

Frågan ”varför är du singel?” blir mer tröttsam för varje gång. Idag förväntas du vara ihop med någon för att vara lycklig. FRIDA har träffat Anna, 18 år, som älskar att vara singel.

Single and NOT ready to mingle. Ja, det finns faktiskt en hel del singlar som idag är väldigt nöjda över att inte vara ihop med någon. Mer tid till vänner, flörta med vem du vill och bli mer självständig är bara några av fördelarna du får som singel. Trots att vi närmar oss år 2017 ser vissa fortfarande singellivet som något vi ofrivilligt blivit bestraffade för, att vi inte duger. Idag är Sverige en av de singeltätaste länderna i hela världen och i Stockholm lever 60 procent av invånarna ensamma, enligt Statistiska centralbyrån. Anna, 18 år är en av dem.

– Varför ska singel vara någonting som du är om du inte ”lyckas” skaffa ett förhållande? Herregud! Jag tycker att det är extremt viktigt att bli lycklig i dig själv innan du finner kärleken. Annars tappar du bort dig själv som individ och blir enbart någons flickvän, säger Anna.

Tidningen Mitt i publicerade nyligen statistik som visade att den singeltätaste stadsdelen i Stockholm är Kungsholmen. Det var även i den stadsdelen som människorna var som allra lyckligast i hela Stockholm. En slump? Eller ett tydligt bevis på att singlar är lyckligare? Anna säger att hon hellre är singel än har ett dåligt förhållande.

– Jag kan bli irriterad på personer som tror att jag inte är lycklig för att jag inte är älskad av en kille. Jag är hellre singel, har en fantastisk familj och vänner än sitter i ett tråkigt förhållande jag inte vill vara i, bara för att kunna lägga upp en bild på Instagram om att jag har en pojkvän. När det är rätt så är det rätt, tills dess rockar jag hellre mitt liv som stolt singel.

Läs också: Perrie Edwards bekräftar: Zayn gjorde slut på sms

Faktum är att många idag rent av kan känna sig lite avundsjuka på singlarna. Forskning från GlobalWebIndex visade till exempel att 42 procent av alla som använder dejting-appen Tinder, egentligen är upptagna i ett förhållande. Vilket säger en hel del om den egna viljan att vara singel. Anna berättar att hon testat dejting-appar men att det inte var någonting för henne. Idag söker hon inte aktivt efter en partner. Han kommer när han kommer, ingen brådska, menar hon.

– Jag har alltid varit singel så mina vänner och familj har inte några förväntningar på mig. Nya vänner däremot kan tycka att jag är kräsen om jag inte vill dejta en kille som de tycker att jag skulle passa ihop med. Jag förstår inte varför jag som singel måste gilla allt och alla bara för att jag är singel. Jag har helt enkelt inte träffat någon som gillar mig och som jag gillar lika mycket, kort och gott.

Läs också: Nio bevis på att ett djur är bättre än ett förhållande

8 tecken på att du är single and NOT ready to mingle:

– Du tycker romantiska filmer är töntiga, vem bryr sig om kärlek?

– Att hinna med fritidsintressen och vänner står högst på din lista.

– Du är så sjukt nöjd med livet, precis som det är.

– Tanken att gå på dejt känns inte alls lockande.

– Du tänker fortfarande på ditt ex, dagligen.

– Känslan av att bli dissad skulle vara outhärdlig.

– Du tycker det är jobbigt när det enda dina kompisar pratar om är dejter och förhållanden.

– Bara tanken på lugna hemmakvällar med en partner gör dig rastlös.

Är du singel och lycklig? Här bor fler av de lyckligaste singlarna i Sverige:

1. Jönköping

2. Helsingborg

3. Göteborg

4. Halmstad

5. Karlstad

6. Stockholm

7. Västerås

8. Malmö

9. Norrköping

10. Uppsala
Källa: En undersökning från dejtingsajten elitsinglar.se.

Läs också:
Han är Peg Parneviks nya pojkvän
Så bekräftade Perrie Edwards att Jesy Nelson och Jake Roche har gjort slut
Därför är singeltjejer smartare än andra (we knew it!)

Foto: IBL