Annons

Annons

Därför är singeltjejer smartare än andra (we knew it!)

Nu är det bevisat att singlar är smartare än andra!Om du är tjej och singel kan du titulera dig som smartare än de som är i ett förhållande. Yay!

Är du singel och aldrig har haft ett förhållande? Lugn, bara lugn – en studie som har publicerats i Personality and Social Psychology Bulletin hävdar nämligen att smarta tjejer oftare är singlar än tjejer som har ett förhållande.

Annons

Studien som påståendet handlar om utfördes på heterosexuella tjejer och killar och i experimentet fick killar träffa en rad olika tjejer. Alla medverkande hade genomgått ett IQ-test innan studien, och vad man kunde dra som slutsats var att killarna tog avstånd från tjejer som var smartare än dem själva, vilket indirekt betyder att de smarta tjejerna är singlar.

Förklaringen till beteendet skulle vara att killarna inte känner sig tillräckligt maskulina om tjejen är smartare än dem (öh, va?). Har du hört något konstigare? Vi gillar idén om att singlar är smarta – men vem sjutton skulle vilja träffa en person som vill ha en ”dummare” partner än sig själv?

Men – om du väljer att tro på påståendet är du alltså singel för att du är smartare än killar, och det klassar vi som en bra sak!

Läs mer om kärlek:
7 typer av personer som du inte borde dejta
10 tecken på att han är en player
18 anledningar till att glass är bättre än ett förhållande

Annons
Annons


AnnonsLaddar