Sex vanliga sexmissar du gör innan du fyller 20

Sex vanliga sexmissar du gör innan du fyller 20

Av förklarliga skäl blir oftast sexlivet bättre ju mer du har det – och ju äldre du blir. Här listar vi sex saker det är dags att sluta med direkt.

1. Du berättar inte vad du gillar

Din sexpartner kan omöjligt läsa din tankar (möjligtvis guidas genom att du stönar när du tycker det är skönt). Men annars måste du visa eller berätta vad som känns bra och inte. I början kan det vara svårt att själv veta vad du gillar, speciellt om du inte har tagit på dig själv så mycket innan, men då får ni helt enkelt utforska det tillsammans.

2. Du trivs inte med hur du ser ut

Många känner sig obekväma med att visa sig nakna för någon annan. Inget konstigt med det, men det är dags att försöka släppa det och slappna av. Personen du har sex med älskar att se dig naken och kommer inte bry sig om dina komplex. Så dölj inte brösten med händerna eller magen med täcket, vi lovar att det blir så mycket bättre när du fokuserar på det ni gör i stället för hur du ser ut.

3. Du fejkar orgasm…

Den du ligger med kommer varje gång ni har sex medan du aldrig gör det. För att vara snäll låtsas du att du också gör det (för det känns ju dessutom konstigt att inte göra det?). Men gör dig själv, och din sexpartner, en tjänst och berätta hur det ligger till. Annars kommer situationen aldrig att förändras om hen tror att du tycker det är toppen.

4. … och tror att du ska få orgasm genom vaginalt sex eller petting

Bara för att många killar kommer genom penetrerande samlag betyder det inte att tjejer också fungerar så. Vissa kan visserligen få g-punktsorgasm (som du hittar inne i slidan) men det allra vanligaste är att komma genom att stimulera klitoris. Det funkar både som förspel och även under själva samlaget.

5. Du väljer samma preventivmedel som dina kompisar

Alla är vi olika och bara för att din BFF äter p-piller betyder inte det att det är det bästa preventivmedlet för dig också. När du funderar på att skaffa preventivmedel är det viktigt att läsa på och fundera på vilket alternativ som passar dig och din livsstil.

6. Du ställer upp på saker du egentligen inte gillar

Självklart kan det vara spännande att testa nya saker i sängen (eller att göra det på andra platser) och så länge ni båda vill är det fritt fram att köra på. Men om det är någonting som du känner dig obekväm med måste du säga ifrån. Din partner kommer att respektera dig, om hen är en bra person. Annars är det dags att avsluta relationen.

Läs också:
Sex tips som gör det mindre pinsamt med kondom
Så löser ni tio vanliga sexproblem
Allt du behöver veta om oralsex

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL