Sex saker som kan gå fel när du har sex första gången

Sex saker som kan gå fel när du har sex första gången

Sex första gången känns ofta nervöst och det finns faktiskt saker som kan gå fel. FRIDA har listat sex av dem!

1. Kondomen går sönder

Om det känns fumligt och stressigt att få på kondomen kan ni råka ta sönder den. Om det händer – slappna av (det är ingen stress) och ta en ny (ha alltså flera i beredskap och inte bara en när du ska ha sex). Se till att ni har fått på den rätt så att ni inte har sex med en trasig kondom.

2. Ni partner råkar slå huvudet i varandra

Det är inte alltid lätt att veta vad ens partner vill. Vill hen byta ställning? Det kan hända att ni, i stundens hetta, råkar slå huvudena i varandra. Det kanske låter stelt, men det kan faktiskt vara bra, för då kan ni skratta åt det och plötsligt blir stämningen mer avslappnad.

3. Det blir obekväm stämning

Det kan kännas obekvämt att visa sig naken inför någon annan, men försök att slappna av. Glöm inte att din partner troligtvis är lika nervös som du.

4. Du har för höga förväntningar

Kärleksfilmer är mysiga att titta på men de ger ofta en felaktig bild av hur första sexet är. Det är viktigt att komma ihåg att ta det lugnt och inte ha förväntningar lika höga som Hollywood-skylten.

5. Du råkar fisa

När du har sex slappnar kroppen av och det blir lättare att släppa sig. Det är jobbigt när det väl händer, men vi alla har varit med om att fisa när man minst vill att det ska häna. Fisar är det mest naturliga som finns!

6. Ni blir påkomna.

Att ha sex samtidigt som resten av familjen är hemma ökar risken för att ni ska bli påkomna. Välj därför ett bra tillfälle (i alla fall när ni ska göra det första gången) där ni bara kan fokusera på varandra och inte på att någon ska komma in genom dörren. Om det skulle hända kommer det i stunden förmodligen kännas som världens undergång, men kom ihåg att det är minst lika pinsamt för din familjemedlem som det är för dig och din partner.

Läs mer!
Fem frågor och svar om att ha sex första gången
Så har du sex utan att dina föräldrar hör
Svaren på alla sexfrågor som du inte vågar ställa

Foto: IBL