Nio tecken på att hen är fel för dig

Nio tecken på att hen är fel för dig

Ibland blir vi förälskade i personer som egentligen inte är bra för oss. FRIDA listar nio tecken på hur du vet att personen du dejtar är fel för dig.

1. Du mår inte bra när du är med hen

Känner du dig inte glad och lycklig tillsammans med hen? Ett tecken på att du dejtar någon som är fel på dig är att du oftare mår dåligt än bra när ni är tillsammans.

2. Dejtar flera andra samtidigt som dig

Vill du vara exklusiv men hen insisterar på att dejta andra? Det är med största sannolikhet ett tecken på att du är mer intresserad än vad hen är. Sluta intala dig själv att hen kommer välja dig och hitta istället någon som bara vill vara med dig.

3. Får dig att känna dig osäker om din kropp

Brukar hen säga taskiga kommentarer om ditt utseende eller din kropp? Att vara elak mot den du dejtar är aldrig ett tecken på kärlek. Stå upp för dig själv och var med någon som älskar dig för den du är och vågar visa det.

4. Klagar på dig

Verkar det finnas tusen saker som hen tycker att du gör fel? Att dejta någon innebär inte att du älskar allting med den personen men det är aldrig ett bra tecken när det finns mycket att klaga på.

5. Pressar dig till saker du inte vill

Det som händer i ett förhållande ska alltid vara ömsesidigt. Om hen pressar dig till att göra saker som du inte känner dig bekväm med är hen antagligen inte rätt person för dig.

6. Bestämmer över dig

Blir hen arg om du är med andra kompisar eller går på fester där hen inte är med? I ett förhållande måste ni kunna lita på varandra annars blir det inte bra.

7. Hen är otrevlig mot dina vänner

Kommer dina vänner inte överrens med din kärlek? Det kan vara så att de helt enkelt inte trivs tillsammans. Ett tecken på att hen är fel för dig är när personen inte ens försöker komma överens med personerna i din närhet. Du ska inte behöva välja bort dina vänner för att kunna dejta någon.

8. Försöker förändra dig

Brukar hen påpeka saker om dig som du borde förändra eller sluta med? I ett förhållande är det viktigt att du inte tvingas ändra på någonting som du själv inte vill. Du är bra precis som du är och ingen ska försöka ändra på det.

9. Du är inte kär

Har hen allt det där du söker hos en person men någonting känns inte rätt? Du kanske helt enkelt inte är kär. Det finns ingen lista på egenskaper som du kan bocka av för att veta om någon är rätt för dig – det är känslorna som bestämmer. Slösa inte tid på någon som du tänker är en perfekt partner men som du inte känner någonting för.

Läs också:
Är hen rätt eller fel för dig? Så vet du!
Här är dejtingmisstagen du bör undvika
Fem anledningar till att det är awesome att vara singel


Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL