g-punkten

Vad är G-punkten och var sitter den? FRIDA reder ut!

Har du hört talas om g-punkten? Det lilla spännande området inuti slidan kan ge orgasmer utöver det vanliga. FRIDA reder ut och förklarar vad g-punkten egentligen är.

Till att börja med – g-punkten är lite av ett mysterium. Du kanske har hört talas om den, det lilla området inuti slidan som kan ge orgasmer utöver det vanliga men som för många är ganska outforskat. G-punkten är till och med så mytomspunnen att vissa hävdar att den inte finns.

Vad är g-punkten?

G-punkten är ett område inuti slidan som sitter på främre slidväggen, ut mot magen. Ytan kan kännas igen genom sin skrovliga yta som känns ungefär som gommen i din mun. När du blir upphetsad fylls g-punkten, som är full av nervtrådar, med blod och svullnar vilket gör att det kan vara skönt att bli stimulerad här. Vissa kan till och med få orgasm enbart genom att smeka g-punkten.

Läs mer: Sex vanliga sexmissar du gör innan du fyller 20

Hur hittar jag g-punkten?

G-punkten kan vara svår att hitta. Många förklarar att det enklaste sättet att hitta den mytomspunna platsen är genom att föra in ett finger och göra en ”kom hit”-gest mot slidans främre vägg.

Hur får jag orgasm genom g-punkten?

Alla kroppar är olika och alla tycker inte att det är skönt att stimulera g-punkten. Många menar att du måste vara lite mer hårdhänt och smeka dig kraftigare för att känna av g-punkten. Vissa kan lyckas få klitorisorgasm genom att enbart fokusera på g-punkten eftersom de två njutbara områdena hänger ihop. För att få en g-punktsorgasm rekommenderas du att vara upphetsad redan innan du börjar leta efter den, eftersom den blir mer framträdande när du är kåt.

Relaterat: Sex nya onanitips du borde testa

Hur vet jag om jag får g-punktsorgasm?

Det sägs att en orgasm genom g-punkten är kraftigare än en klitorisorgasm. Vissa förklarar det som en mer intensiv känsla som även kan leda till en fontänorgasm, då en vätska sprutar ut ur slidan.

Ännu mer tips: Så onanerar du med saker du redan har hemma

Kan alla hitta g-punkten?

Det är en omdebatterad fråga. Alla fungerar på olika sätt och vissa njuter inte på samma sätt av att stimulera g-punkten. Testa dig fram, känn efter och lycka till!

Läs mer om sex och kärlek:
11 saker du borde veta om flytningar
Svaren på sexfrågorna du inte vågar ställa
Sex sanningar och myter om sex
Att ha sex första gången är bättre i dag än förr
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa

Foto: IBL