Bli av med sugmärke

Fyra snabba sätt för att få bort ett sugmärke

Tycker du att det känns pinsamt att någon annan ska se ditt sugmärke? Då borde du spana in de här tipsen på hur du får bort märket!
1:07

Efter reklamen: Fyra snabba sätt att få bort ett sugmärke

(1:07)

Kan man få blåmärken av kyssar? Ja, det kallas sugmärken! De kan sitta kvar i några dagar, men om du vill snabba upp processen kan du prova de här tipsen!

1. Sätt en kall sked mot märket

Ställ in en sked i kylskåpet i tio minuter. Ta sedan ut den och placera den över märket. Det gör att svullnaden går ner och att märket inte är lika synligt längre!

2. Smörj in med aloe vera

Aloe vera är en naturlig fuktkräm som minskar känsligheten i din hy. Det finns att köpa på närmaste livsmedelsbutik och apotek. Smörj in märket och låt det verka i tio minuter. Gör det sedan en gång till under kvällen för bästa möjliga resultat.

3. Använd en varm handduk

Om det har gått några dagar kan det vara bra att blöta en handduk med varmt vatten. Håll den mot märket i fem minuter. Det är bra för att få igång blodcirkulationen. Om handduken blir för kall kan du blöta den med varmvatten igen.

4. Dölj det med smink

I väntan på att det ska försvinna kan du täcka över det med foundation eller concealer. Beroende på var sugmärket sitter kan du även dölja det med kläder.

Läs mer!
Det här betyder olika typer av kyssar
Guide: Så kysser du – enligt ditt stjärntecken
17 första filmkyssar vi absolut älskar

Av: Mina Gilbertsson

Källa: Cosmopolitan

Foto: Unsplash