Sex skrämmande saker alla upplever i sitt första förhållande

Sex skrämmande saker alla upplever i sitt första förhållande

Att bli tillsammans med någon för första gången kan vara lika läskigt som det är härligt. FRIDA listar sex skrämmande saker som alla upplever i sitt första förhållande och tips på hur du kan hantera det.

1. Känner dig oerfaren

När du blir tillsammans med någon första gången är det lätt att känna sig förvirrad och osäker. Det är inte så konstigt eftersom det är just för första gången. Låt inte känslan skrämma dig för mycket! Låt det ta tid. För varje dag som går och för varje tillfälle ni tillbringar tillsammans kommer du och ni att lära er nya saker om ert förhållande och om varandra.

2. Första kyssen

Finns det någonting pirrigare än tanken på den allra första kyssen med någon du tycker om? Tanken kan bli ännu läskigare om du aldrig kysst någon förut. Det bästa är att bara låta det ske när det känns rätt. Blir det lite fel så testa igen. Och igen. Övning ger färdighet!

3. Obekväma tystnader

Vi har alla varit där. I ögonblicket när ni inte riktigt vet vad ni ska prata om och det resulterar i en lång och obekväm tystnad. De flesta gånger beror problemet däremot på att du analyserar precis allt som ska sägas för att du är rädd för att säga någonting fel eller pinsamt. Sluta med det och prata på som vanligt och var inte rädd för att vara lite pinsam.

4. Föräldrarna

Får du ont i magen över tanken på att träffa din partners föräldrar för första gången? Det blir tyvärr inte lättare förrän det är över. När det väl är dags är det viktigaste att du bara är dig själv och är trevlig så kommer resten att lösa sig.

5. Första bråket

Alla hamnar där till slut. Ett litet tjafs eller ett större bråk, olikheter kommer alltid att uppstå. Se till att lyssna på varandra och berätta om det är någonting du går och tänker på. Att prata med varandra är nyckeln till ett bra förhållande!

6. Sex

Du har säkert funderat på om eller när ni ska ha sex. Om du vill och om din partner vill, vad ni helt enkelt tänker om hela grejen. Här är det viktigt att du inte gör någonting förrän du är helt redo – och det samma gäller din partner. Tiden kommer när det känns rätt så stressa inte fram det.

Läs mer:
Fem frågor och svar om att ha sex första gången
Sex olika sex-regler som alla borde följa
Allt du behöver veta om att ha sex i vattnet

Foto: IBL