Fem sätt att få kondomen att bli sexigare

Fem sätt att få kondomen att bli sexigare

Ni har bestämt er för att gå vidare till nästa steg och kondomen tas fram. Vissa kan tycka att det blir en stämningsdödare och lusten kan försvinna. FRIDA vet hur ni gör kondomen till ett sexigt inslag.

1. Gör det tillsammans

I stället för att bara han (eller du) ska sätta på kondomen och den andra ska ligga bredvid och vänta kan ni göra det tillsammans. När ni rullar gummit över penisen gör det med hjälp av era fyra händer. Det kommer definitivt kännas mer upphetsande för honom när du hjälper till.

2. Avbryt inte!

När det är dags för kondomen är det många killar som stannar upp, går i väg och hämtar den och sätter sig med ryggen mot dig för att sätta på den. Ha i stället kondomen redo bredvid sängen och testa att öppna förpackningen och sätta på den samtidigt som ni fortsätter att kyssa och smeka varandra. Det kan krävas lite övning men det håller igång förspelet och det blir en naturlig övergång till själva samlaget.

3. Ta kontrollen

Bara för att det är killen som ska ha kondomen på sig betyder inte det att det är han som alltid måste sätta på den. De tycker garanterat att det är sexigt när tjejen tar kommandot, så testa att göra det själv. Har du inte full koll på hur det går till kan du först spana in när han gör det. Det är lugnt om det inte blir helt lyckat på första försöket.

Fråga FRIDA: Kondomen är för liten

4. Se det som en självklarhet

Av någon anledning är kondomer ofta pinsamt att prata om, trots att det egentligen är helt naturligt (och superviktigt eftersom det skyddar mot oönskade graviditeter och könssjukdomar). Låtsas därför som att det inte är någonting konstigt för dig och visa att det är en självklarhet att ni skyddar er. Ta fram kondomen när du känner att det är dags att använda den så behöver du inte fundera på hur ni ska prata om det.

Överkurs:

5. Med munnen eller brösten

Om ni har varit tillsammans ett tag och vill prova någonting nytt kan du testa att sätta på kondomen hösgt upp på penisen och sedan rulla ner den med hjälp av munnen. Se till så att den är påsatt åt rätt håll först. På samma sätt kan du dra ner den med hjälp av brösten genom att du klämmer fast penisen mellan dem.

Psst!

Så sätter du på en kondom

Öppna förpackningen och rulla ut kondomen en bit, då ser du åt vilket håll den ska sättas på. Dra tillbaka förhuden (om killen har det) och börja rulla på kondomen. Det kan samlas luft längst upp i kondomen så tryck försiktigt på toppen för att få ut det innan du fortsätter att rulla ner den mot penisroten. Tänk på att vara försiktig om du har vassa naglar.

Mer om kondomer:
FRIDA visar: Så sätter du på en kondom
Nio saker du faktiskt borde veta om kondomer
”Kan jag bli gravid trots kondom?”