Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Kondomen är för liten”

Vad ska jag göra om kondomen är för liten?Vad gör man om kondomen är för liten? FRIDAs sexolog Jenny svarar på dina sexfrågor.

”Hej Jenny! Jag och min pojkvän har problem med att sätta på kondomen. Vi har provat med olika märken men det bara går inte. Han har en relativt stor penis så kondomen är liksom inte tillräckligt ”bred”. Finns det någonting vi kan göra för att få det att fungera? /F” 

Annons

Jenny svarar: Hej F! Det där kan vara lurigt, men jag lovar dig att det finns kondomer även för rejält välutrustade killar, men de säljs inte alltid i vanliga ICA-butiker eller ens på ungdomsmottagningarna. Kolla in internet-butiker som kondomkungen.se, och se om det inte finns ett provpaket med större storlekar så att ni kan hitta något som fungerar just för er.

Kondomer är träning och just för större killar kan det krävas lite snits: testa att rulla upp en del av kondomen, trä den över ollonet och spänn ut den med båda händerna och rulla ner den samtidigt. Det går utmärkt, det gäller bara att din kille (eller du) är noga med att klippa naglarna så att det inte går hål. Det låter krångligare än vad det är, men kolla in guider och titta hur man gör. Det är superbra att ni använder kondom, så ge inte upp. /Med kärlek, Jenny

Läs även:
9 saker du borde veta om kondomer
Så sätter du på en kondom (FRIDA visar!)
8 saker du borde veta om snippan

Annons
Annons


AnnonsLaddar