Vill du bli kompis med ditt ex? Det här borde du tänka på innan

Vill du bli kompis med ditt ex? Det här borde du tänka på innan

Har din partner föreslagit att ni ska vara vänner efter uppbrottet? FRIDA har listat fem saker du ska tänka på innan du blir vän med din före detta partner.

1. Varför behöver ni vara kompisar?

Viktigaste frågan! Behöver du verkligen den här personen som kompis i ditt liv eller är det mer för att det känns som att det är enda sättet att hen ska finnas kvar?

2. Svår övergång

Ni har ju, uppenbarligen, varit betydligt mer än kompisar tidigare. Hur kommer det bli nu att umgås utan att kyssas och ta på varandra? Var beredd på att det kan vara svårt att gå från en kärleksrelation till en vänskapsrelation.

3. Svartsjuka kan uppstå

Även om ni båda är överens om att ni verkligen bara är vänner så är det lätt att gamla känslor finns kvar och alltid kommer finnas där. Inte som i att ni är kära i varandra men som i att det kommer vara jobbigt att höra om vilka hen dejtar nu efter det. Känner du dig okej med att veta sådana saker?

4. Har ni verkligen kommit över varandra?

Det är lätt att tänka ”det tog slut men vi kan vara vänner” lite för fort. För är ni verkligen helt över varandra? Även om kärleken tagit slut kanske du ännu inte läkt och det kan bli svårt att göra det om ditt ex hela tiden finns med i bilden.

5. Vad tycker din nya partner?

Ni kanske inte planerar att bli ihop med några andra nu, men vad händer när ni blir det? Om du redan nu tror att en ny relation skulle göra det stelt mellan er eller att ni inte skulle hänga lite mycket då så kan det vara ett tecken på att ni inte är så bra vänner som du hoppats på.

Läs mer!
Så går du vidare när du har blivit dumpad
11 saker alla som har blivit dumpade gör
FRIDA-läsarna avslöjar: Galna saker vi gjorde när vi blev dumpade

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL