Annons

Annons

Så går du vidare när du har blivit dumpadHar du också varit med om ett jobbigt breakup? Lugn! FRIDA har tipsen som får dig att gå vidare när du har blivit dumpad - en gång för alla!

1. Gråt ut

Efter ett uppbrott är det lätt att känna att man snabbt vill bli glad igen. Men att försöka trycka undan känslorna och glömma bort att vara ledsen kan göra det ännu svårare. Sorgen finns inom dig så var inte rädd för att vara ledsen, känner du för att gråta så låt tårarna komma.

Annons

2. Förstärk det negativa

Antagligen fanns det något i förhållandet som du tyckte var mindre bra. Några egenskaper eller saker som ditt ex gjorde som du kanske inte alls gillade? Försök att fokusera på dessa för att kunna se fördelarna med att ni inte längre är tillsammans.

Lyssna: FRIDApodden #39: När livet suger

3. Fyll på med positiv energi

Fundera på vad som gjorde dig glad och som du mådde bra av innan ni blev tillsammans. Fokusera på dig själv och sådana saker som du gillar. Umgås med vänner du trivs med, hitta på roliga aktiviteter efter skolan eller ägna mer tid åt en hobby.

4. Häng med dina vänner ÄNNU mer

Visst kan det ha hänt att du glömde bort dina vänner litegrann när du var tillsammans med ditt ex? Häng ännu mer med dina vänner och be dem peppa dig med sms och roliga snaps när allt känns skit. Vänner ÄR den bästa medicinen mot det mesta. Och våga berätta allt om hur du känner för dem – de är nämligen experter på att få dig på bättre tankar.

blivit dumpadBildkälla

Fakta: 8 saker du borde veta om snippan

5. Skriv dagbok

Om du inte vågar berätta allt du känner för någon i din närhet, skriv ner alla tankar i en dagbok. Ibland känns det bättre att skriva ett brev till ditt ex och förklara exakt hur du mår, men behålla brevet själv istället för att posta det.

6. Var arg

Om du blev dumpad får du faktiskt vara arg. Det är helt okej. Få ur dig dina känslor så kommer det snart kännas bättre igen.

7. Flörta runt

Ett av botemedlen mot ett jobbigt breakup kan faktiskt vara att flörta lite med någon ny. Snapa den där snyggingen du har spanat in i flera år eller våga kommentera hens bild på Instagram. Det kan faktiskt vara en riktig egokick att flörta runt lite – men tänk på att lära dig älska dig själv innan du kan älska någon annan igen.

8. Lyssna på FRIDApodden

Varje vecka peppar Terese och Sara DIG med ett nytt avsnitt av FRIDApodden (som är helt gratis att lyssna på). Lyssna på avsnittet om att bli dumpad här!

Läs Fråga FRIDA:
”Måste mina föräldrar veta att jag äter p-piller?”
”Hur ofta är det normalt att ha sex?”
”Jag vill ha fler onanitips”

Annons
Annons


AnnonsLaddar