Fem enkla knep: Så bjuder du ut din crush

Fem enkla knep: Så bjuder du ut din crush

Du vill ses utanför skolan eller kompisgänget men vet inte riktigt hur du ska gå tillväga. FRIDA har bästa tipsen på hur du bjuder ut din crush på dejt.

Gemensamma intressen

Ta tillvara på det ni har gemensamt! När ni pratar om någonting ni båda gillar kan du lätt glida över i att fråga om ni ska göra det ihop. Någonting i stil med: ”Har inte du heller sett andra säsongen, kan vi inte se den i veckan?” eller ”Jag ska faktiskt träna på onsdag, vill du hänga på?”. Det är kanske inte så uppenbart att det är en dejt men det är ett sätt att hänga bara ni två och då se var det kan leda.

Se till att vara ensamma

Om du har spanat in någon i kompisgänget kan det vara svårt att få chans att fråga hen så att inte alla hör. Ni hänger ju allihop hela tiden! Ett smart knep kan vara att se till så att ni hamnar lite bakom gruppen när ni går i skolan eller att ni är själva i köket när alla ska ha filmkväll. Där kan du droppa frågan om ni ska hitta på någonting utan alla andra någon gång.

Läs också: Fem plagg som är perfekta att använda på första dejten

Appar, chatt, sms…

På mormor och morfars tid fick man typ skicka ett brev eller gå hem och ringa på dörren hos föräldrarna. Tack för att det är 2017 och alla sociala medier som har gjort det betydligt lättare att ta kontakt. Likea några bilder på Instagram och skriv ett DM, snapa eller chatta. När ni skrivit ett tag kan du ställa frågan lite i förbifarten som ”Vore det inte kul att se den filmen ihop?” när ni har pratar om en ny film eller ”Det här borde vi ses och snacka mer om”.

Stalker-knepet

Såvida hen inte är superanonym på sociala medier brukar det gå att lista ut var personen brukar hänga, och med vilka. Som av en händelse kan du och ditt squad råka dyka upp där. Om du inte gör det allt för ofta, tror din crush förmodligen att det är av en slump och kommer börja tänka mer på dig. Sen kan ni prata vidare på sms eller chatt om hur sjukt det var att ni sågs just där. Hehe…

Be en kompis om hjälp

Det kan verka lite mesigt att en kompis frågar åt dig men vem bryr sig när det kan leda till en dejt med din crush? Låt henne agera wingman och göra sitt bästa för att din crush ska få upp ögonen för dig. Hon kan då säga att du är lite blyg men att du gärna vill att hen ska ta första steget och fråga om ni ska ses. Sen kan du likea någon av hens bilder eller liknande för att hen ska förstå att du är intresserad och att det inte bara är något din kompis säger.

Läs också: Så blir du en perfekt wingman till din kompis

Om du får dissen…

… är det lätt att bli ledsen och känna sig värdelös. Gör inte det! Först och främst ska du vara stolt över att du tog steget och vågade. Efter det kommer du inse hur skönt det är att faktiskt veta var din crush står och vad hen tycker. Det gör att du inte längre behöver fundera på om det kan bli någonting mellan er utan du kan släppa personen och gå vidare. Och när du vill bjuda någon ny på dejt kommer det inte kännas lika nervöst, eftersom du har gjort det en gång tidigare.

Läs också:
Fem saker du inte ska säga till din nya partner
Åtta flörttips som faktiskt fungerar
Sju smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush

Foto: IBL