Allt du behöver veta om att ha sex i vattnet

Allt du behöver veta om att ha sex i vattnet

Sommar, varmare temperaturer – och möjligheten att ha sex utomhus. Har du funderat på hur det är att ha sex i vattnet? Läs det här först!
Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor
0:45

Efter reklamen: Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor

(0:45)

Slå på ljud

1. Massa bakterier

Sex i vattnet är ingenting för den som har bacillskräck. I vattnet finns det massor av bakterier, inte bara från dig och din partner utan från väldigt många andra som varit där. Det kanske inte märks av, förutom att du får dem i dig vilket kan leda till små, små sår i snippan.

2. Det kan göra ont

En av förutsättningarna för att kunna ha penetrerande sex är att tjejen är upphetsad och våt. När ni är i vattnet försvinner den naturliga friktionen, då vattnet torkar ut slemhinnorna, vilket ökar risken för att det kommer göra ont.

3. Infektionsrisk

Bakterierna i kombination med det uttorkande vattnet kan leda till infektion på grund av de små sår som kan uppstå. Om du vill testa att ha sex i vattnet kan det vara smart att inte genomföra hela samlaget där, utan bara en kort stund.

4. Glöm inte skydd

Att använda kondom kan vara knepigt i vattnet, då den lättare glider av eller att ni inte har någon med er vid ett spontant bad. Att använda annat preventivmedel, så som p-piller, är bättre men det förutsätter att du och din partner har testats för könssjukdomar innan så att ni inte smittar varandra.

5. Spermier överlever inte i vattnet

Om han har fått utlösning i vattnet så behöver du inte vara orolig för att spermierna kommer in i dig efteråt och gör dig gravid. Det är bara om han får utlösning i dig som du kan bli gravid.

Läs mer:

Sex heta ställen att ha sex på i sommar

Åtta föremål du kan onanera med – som inte är en sexleksak

16 saker du inte visste om orgasm (som du vill veta!)

Foto: IBL