stada-rummet-10-minuter

Så städar du ditt rum på tio minuter

Hatar du att städa ditt rum? Du är inte ensam. Men som tur är går det att göra det tråkiga snabbt. Här är knepen för att göra det på tio minuter.

Det går inte att undvika att städa rummet, får då kommer du antagligen inte att vilja bo där tillslut. Om du håller ordning och reda så blir det i alla fall inte lika mycket att städa varje gång.

Men om vi utgår från att ditt rum är kaos, kläder överallt, disk och massa annat skräp. Då kommer här knepen du ska använda för få det rent och fint på tio minuter (så du kan fortsätta titta på serier sen).

1. Rensa

Börja med att ta fram tvättkorgen och ta sedan ett varv och släng ner all smutstvätt i den. Du kan också samla ihop all smutstvätt och lägga vid dörren för att sedan bära allt till tvättkorgen. Ta sedan papperskorgen ta ett varv i ditt rum och släng allt skräp. Därefter samlar du ihop all disk och tar med till köket.
Tid: cirka 3 minuter.

2. Samla ihop

Samla ihop alla rena kläder och lägg dem i en hög på sängen. Vik därefter ihop dem och lägg in i garderoben. Har du ingen ork för att vika kläderna kan du istället lägga dem på en stol (om du har det i ditt rum) eller slänga in dem i garderoben. Garderobsstädning kan du ju ta en annan dag…
Tid: cirka 2 minuter.

3. Rengör

Plocka därefter ihop allting du behöver för att rengöra ditt rum. Lägg allting i en hink som du kan bära med dig så du slipper springa och hämta olika saker hela tiden. Ha en blöt trasa (för att torka av smutsiga ytor), en torr trasa (för att damma), rengöringsmedel och ta fram dammsugaren. Börja därefter från enda änden i rummet och jobba dig igenom det.
Tid: cirka 5 minuter.

Ett tips är att sätta på bra musik så ska du se att det går extra fort att göra det!

Läs mer:
12 sämsta sakerna med att vara tonåring
Fem saker du borde göra varje söndag för att få en mer effektiv vecka
Sover du dåligt? Här är tipsen för bättre sömn!

Foto: Disney