bo i harry potters hus

Nu kan du bo i Harry Potters hus (drömmen blir sann!)

Om du är ett stort fan av Harry Potter så har du förmodligen föreställt dig hur det skulle vara att bo i hans hus. Nu har du äntligen chansen!

I böckerna och filmerna om Harry Potter får vi för det mesta se en glimt av hans hus på Privet Drive 4, där han bor i en skrubb under trappan. Det är ju faktiskt där som hela historien om den unge trollkarlen tar fart. Harry lämnades till familjen Dursley efter att ha blivit föräldralös, tack vare Lord Voldemort, när han bara var en liten bebis.

Huset som han växer upp i är hans första riktiga hem innan han får börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, men visste du att huset faktiskt finns på riktigt? Det hyrdes nämligen ut som inspelningsplats åt filmbolaget. Nu har även du chansen att bo i det världskända lilla huset i England.

hpp


Bildkälla

Harry Potters hus är nämligen till salu av de nuvarande ägarna, som givetvis hoppas på att casha in ordentligt på grund av husets popularitet. Det säljs för 5 313 400 svenska kronor, så du kanske behöver spara ett tag… Men seriöst, hur coolt vore det inte att faktiskt kunna ha sitt rum i skrubben under trappan? Det måste vara alla Harry Potter-fans stora dröm!

Se hur Harry Potters hus ser ut i dag i bildspelet nedan:

[allergallery id=”23959″]

Läs mer om Harry Potter:
Nu öppnar ett Harry Potter-land (bästa någonsin!)
Provåk Harry Potter-landets nya attraktion här
Nu kan du äta frukost på Hogwarts (drömmen blir sann!)

Foto: IBL/Warner Bros