Sju julklappar som du enkelt kan göra själv

Sju julklappar som du enkelt kan göra själv

Osäker på vad du ska köpa i julklapp till familjen eller vännerna i år? Kika på dessa tips på billiga julklappar som du kan göra helt själv!

1. Receptbok

Känner du någon som gillar att baka eller laga mat? En perfekt present som dessutom låter dig vara precis så kreativ som du vill vara är en hemmagjord receptbok. Ta reda på vilka hens favoritrecept är och skriv ner dem i ett block tillsammans med bild på receptet som du skrivit ut och klistrat in.

2. Müsli i en burk

En perfekt present som dessutom är riktigt god. Gör en stor portion av müsli (kanske med julkryddor) och häll i en glasburk. Piffa upp presenten extra genom en handskriven etikett eller ett fint snöre!

3. Julgodis

Känns det lite tråkigt att ge bort godis i julklapp? Inte om du har gjort det själv och lagt det i en fin låda! Baka din favorit-fudge eller kaka och använd en gammal glasburk eller kartong att lägga dem i. Superfint och supergott!

4. Dekorerad mugg

Älskar personen att dricka te eller kaffe? Vad passar då bättre än att ge bort en alldeles unik och hemmagjord mugg? Använd nagellack för att dekorera eller måla muggen med hjälp av stenciler. Allt du behöver är en mugg, en svamp som du klipper i önskvärd form och nagellack eller porslinsfärg!

5. Fotoalbum

Finns det massa fina bilder på er två ihop? Eller har du bilder som du vet att personen tycker om? Samla bilderna i ett hemmagjort fotoalbum genom att köpa ett tomt block som du limmar bilderna i. Tips! Skriv en rolig eller gullig text till varje bild för att göra den extra fin.

6. Personliga fotoramar

Ett annat fototips är att välja ut en eller flera bilder som du vill ge bort och köpa billiga ramar som du sedan målar om. En personlig och rolig present!

7. Hemmagjorda hudvårdsprodukter

De flesta tycker om att bli bortskämda med massage eller ansiktsbehandling. Men att ge någon en spa-upplevelse kan vara svårt då det ofta kostar väldigt mycket. Något du kan göra själv är till exempel en kroppskrubb gjord på honung och socker. Se hur du gör här!

Läs mer:
Så blir du av med oönskade julklappar – med eller utan kvitto

Nya beskedet: Det här gäller i jul
Kändisarnas julgranar 2020 – maxat med bling

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL