arshoroskop-2017

Horoskop: Så kommer ditt 2017 att bli

Vad bjuder 2017 på när det kommer till kärlek, skola och kompisar? FRIDAs astrolog har spått i stjärnorna och ger dig svaret.
Vaduren


VÄDUREN 21/3 – 20/4

Att hitta en balans mellan plikter, fritid och den du är, innerst inne, är viktigt för att du ska må bra under våren. Efter sommarlovet möter du spännande utmaningar. Under hösten blir din kreativitet en stor tillgång.

Kärlek och relationer: Kärlekslivet blir omväxlande. Amor ger tur i kärlek under våren. Resor kan skilja dig från den du älskar i sommar, men ni tappar inte kontakten. Känslorna åker berg-och-dalbana i höst. December blir romantisk om du inte försöker styra kärleken.
Skola: Det kan bli ett krävande år. Men jobbar du hårt så resulterar det i höga betyg. Du kan möta motgångar i början av året, men du kommer snabbt igen. I höst trivs du bra och dina kunskaper utvecklas i rekordfart.
Kompisar: Du blir lite av en ledare i år. Under våren ser du till att ingen känner sig utanför och du är en omtyckt vän. I sommar hänger du med både gamla och nya vänner. I höst lär du känna en person på djupet.

Oxen


OXEN 21/4 – 20/5

Det här året blir en spännande vändpunkt i ditt liv. Under våren handlar det om mognad och inre utveckling. Under sommaren laddar du batterierna inför en fartfylld höst då det gäller att ligga i framkant.

Kärlek och relationer: Kärleken tycks komma i andra hand i början av året då du har mycket annat på gång. Sommaren blir romantisk och om du kollat in eller är ihop med fel person, så hittar du den rätta nu. Under hösten ger passionen dig massor av energi och du oroar dig inte för framtiden.
Skola: Det blir en tuff start på året och du har en rival som triggar dig att jobba hårdare. Planeternas position gör dig till en vinnare i slutet av vårterminen. I höst blir tempot lugnare och du för ett fint uppdrag i skolan.
Kompisar: I år kommer du närmare dina kompisar. Under våren umgås du hellre med nära vänner än festar med stora gäng. I sommar träffar du en ny kompis på en resa. Hösten bjuder på fester och du släpper loss lite mer.

tvillingarna


TVILLINGARNA 21/5 – 21/6

Att få gå din egen väg står i fokus i år. I början av mars får du en chans att testa dina gränser. Sommaren bjuder på nya erfarenheter. I höst får du möjlighet att utveckla din speciella talang.

Kärlek och relationer: Romantiken värmer skönt under vårvintern. Tiden runt midsommar präglas av förväntan och din dröm kan slå in i augusti. Kärlekslivet är stabilt och harmoniskt under hösten med några passionerade höjdpunkter i oktober och november.
Skola: I början av året är det viktigt att du satsar på ett enda mål i stället för att splittra dig på flera olika saker. I maj tycks alla pusselbitar falla på plats och du har koll. Hösten blir förändringarnas tid och du trivs ännu bättre.
Kompisar: Du ställer höga krav på dina vänner. En ny bekantskap som dyker upp under våren kommer att betyda mycket för dig. I sommar är du extra social och utvecklar ett stort kontaktnät. Runt lucia sätts din lojalitet på prov.

kraftan


KRÄFTAN 22/6 – 22/7

Det blir ett år då du tänker mycket på din framtid. Runt februari är det dags för ett viktigt beslut. Under sommaren får du möjlighet att vidga dina vyer på ett bra sätt. I höst upptäcker du nya sidor hos dig själv.

Kärlek och relationer: På det stora hela verkar det bli ett stabilt år. Mörka moln kan dyka upp i mars, men de skingras snabbt. I sommar lyser kärlekens sol. Amor bjussar på fina chanser till romantik i september. Resten av hösten ser ut att bli mysig och du ger och får kärlek.
Skola: Räkna med framgång under våren. Du blir mer och mer taggad ju närmare sommaren du kommer. Du är väl förberedd inför höstterminen. Slutet av november blir en höjdpunkt då det händer roliga saker i skolan.
Kompisar: I början av året kan vissa relationer svaja. Kanske beror det på avundsjuka? Allt ordnar sig längre fram under våren. I sommar utökar du vänkretsen. I slutet av hösten återförenas du med en nära vän från förr.

Lejonet


LEJONET 23/7 – 22/8

Planeternas position ger lycka och styrka. Både mars och april är höjdpunkter och du känner dig extra energisk. Sommaren blir både avkopplande och lärorik. I höst händer det bra saker som ger självkänslan en kick.

Kärlek och relationer: Årets präglas av förändringar. Under våren ser du på kärleken ur ett nytt perspektiv. Sommaren blir romantisk och du ställs då inför ett viktigt val. I början av hösten är det viktigt att du tar egna initiativ. I december klarnar bilden och du vet vad du vill.
Skola: Året kan börja lite skakigt. Efter några månader har du koll på läget igen och det gå bra i skolan. I höst visar det sig att du har talang för ett nytt ämne och dina framgångar ökar din motivation.

Kompisar: Under våren hänger du helst med vänner som ser seriöst på livet. I juni lär du känna en person som väcker nya tankar hos dig. Augusti blir en partymånad. Under hösten utvecklar du vänskapen med dina närmaste vänner.

jungfrun


JUNGFRUN 23/8 – 23/9

Stjärnorna skapar klarhet och hjälper dig att göra smarta förändringar. Under våren öppnar sig fina möjligheter. I augusti kan ekonomin få ett lyft. Hösten är en bra tid för nytänk och framåtsträvande.

Kärlek och relationer: I år kan vad som helst hända, så räkna med dramatik. Romantiken stiger under våren för att nå sin höjdpunkt i mitten av juni. Resten av sommaren blir okej, men kärlekslivet tar inte riktigt fart förrän i september. Glöden håller däremot i sig resten av hösten.
Skola: Året börjar bra men du kan hamna i en svacka i mars till april. Du tar nya tag och får din belöning innan sommaren. I höst kan det bli förändringar, men drabbas inte av panik. Med struktur och disciplin fixar du det mesta.
Kompisar: 2017 går i vänskapens tecken. Nya vänner piggar upp under vårvintern. I juli blir du vän igen med en person som du tidigare tappat kontakten med. I höst vårdar du dina relationer och det gör dig omtyckt och populär.

vagen


VÅGEN 24/9 – 23/10

Året får en kickstart! Du är redo för nya vindar. Tack vare din flexibilitet tar du dig runt hinder som kan dyka upp under våren. I sommar förverkligar du en dröm. Annorlunda idéer skapar framgång i oktober.

Kärlek och relationer: Att du är anpassningsbar gynnar kärlekslivet. En förändring under mars blir startskottet för en romantisk vår. I midsommar slår passionen till. I september kan du dippa en aning, men kärleken övervinner allt och senhösten blir mysig.
Skola: Stjärnornas påverkan gör dig engagerad i plugget och under våren kommer du troligen att nå flera av dina mål. I höst är det viktigt för dig att skolan känns meningsfull och du satsar seriöst på att fördjupa dina kunskaper.
Kompisar: Du håller fast vid dina nära vänner och under våren umgås ni i nya grupper, vilket piggar upp. I sommar blir du extra god vän med en bekant. I oktober tycks du få en ny roll i kompisgänget och det stärker din självkänsla.

skorpionen


SKORPIONEN 24/10 – 22/11

Mycket tyder på att det i stort sett blir ett lyckligt år. Roliga överraskningar väntar i början av året. I sommar har du chans att tjäna extra pengar. En utmaning inleder september och hösten blir spännande.

Kärlek och relationer: Kärlekslivet blir allt annat än tråkigt. Under våren vågar du ta plats och tänker på dina egna känslor. Du tycks få uppleva en semesterromans som ger din självkänsla ännu en kick. Vild och vacker tar du världen med storm i höst.
Skola: Att plugga regelbundet är nyckeln till bra betyg under våren. Du kan bli utvald till ett viktigt uppdrag i mars. Motivationen kanske inte är på topp i september, men nya ämnen piggar upp och inspirerar dig under resten av hösten.
Kompisar: Du har många vänner och träffar dem så ofta du kan under våren. I sommar kan resor skilja dig från kompisarna men när ni ses i augusti blir det desto roligare. I höst får du nya vänner tack vare ett fritidsintresse.

Skytten


SKYTTEN 23/11 – 21/12

Prognosen ser ljus ut. Redan i februari händer det något bra och betydelsefullt. Sommaren blir rolig och innehållsrik. Under hösten utvecklas du mycket som person. I december får du utlopp för din fantasi.

Kärlek och relationer: Stjärnorna gynnar dina egna kärleksinitiativ och gör romantiska relationer stabilare under vårvintern. Dagarna runt midsommar är en extra bra tid för kärlek. I oktober kan du känna dig osäker, men du kommer till insikt och resten av hösten blir fin.
Skola: Du gör stora framsteg i skolan i början av året. Du kan känna dig skoltrött i maj, men piggnar till under sommaren och tar nya tag i augusti. November tycks bli din starkaste månad, då klarar du vad som helst.
Kompisar: Att du kan lita på dina polare är väldigt viktigt för dig. Därför blir du extra bra kompis med en mycket lojal vän under våren. I sommar får du fina bevis för äkta vänskap. Med diplomati löser du en fnurra i september.

stenbocken'


STENBOCKEN 22/12 – 20/1

Planeternas position bejakar din kreativitet i år. Våren lockar fram din fantasi och sommaren blir äventyrlig tack vare din nyfikenhet. I höst får du energi att göra förändringar som gynnar dig.

Kärlek och relationer: Räkna med romantik i januari och februari. En rival kan göra dig nervös senare i vår, men majsolen smälter bort din oro. I sommar kanske du inte kan träffa din kärlek eller crush så ofta som du vill. Hösten får däremot en kanonstart och oktober blir het.
Skola: I början av året måste du ta ett beslut. Det går bra för dig vilken väg du än tar, men försök att välja med hjärtat. Ordning är nyckeln till en bra skolstart i augusti. Din förmåga att lära dig nya saker är på topp i november.
Kompisar: Vänner är extra viktigt för dig i år. I april får du kontakt med någon som du länge velat bli kompis med. I sommar kan du få nya vänner under en resa. Under hösten dras du till vänner som delar dina intressen.

vattumannen


VATTUMANNEN 21/1 – 19/2

Det blir ett fartfyllt år. I början av mars lägger du en gammal händelse bakom dig och ser framåt. Sommaren blir aktiv och rolig. I höst är du extra energisk och ditt engagemang är som störst i december.

Kärlek och relationer: Planeternas position gör dig djärv. Egna initiativ i början av året ger dig tur i kärlek. I sommar tycks en romantisk dröm slå in. I oktober kan du känna dig vilsen, men om du låter ditt hjärta leda dig, så finner du rätt väg.
Skola: 2017 går i kunskapens tecken. April är en toppenbra tid för dig som vill utveckla nya talanger eftersom du är nyfiken. I höst har du extra lätt för att lära dig nya saker. Du gör stora framsteg och vågar gå din egen väg.
Kompisar: Du gillar att hänga med vännerna under våren, men du faller inte för grupptryck utan hävdar modigt egna åsikter. I sommar träffar du en själsfrände. Augusti blir en extra social månad och aenare i höst träffar du gänget under lugnare former.

Fiskarna


FISKARNA 20/2 – 20/3

I år är det viktigt att du känner efter vad du vill och vart du är på väg. I mars blir du peppad att tänka framåt. Sommaren blir lättsam och lugn. Tempot ökar i höst, framåt advent lugnar allt ner sig och du landar i dig själv.

Kärlek och relationer: Amor ger fina kärlekschanser i januari och det är romantik i luften under större delen av våren. Svartsjuka kan skapa oro i juni men snart är allt bra igen och resten av sommaren blir fin. Hösten blir mysig och harmonisk.
Skola: Stjärnornas påverkan gör dig motiverad och du satsar hårt under våren, vilket ger bra resultat. I höst är det viktigt att utmana dina gränser, den som vågar den vinner. I november får du ett bra erbjudande.
Kompisar: Du träffar gärna vännerna under våren och ser till att ni är hittar på saker och inte bara sitter hemma i soffan. Du och en kompis får chans att göra något roligt ihop i sommar. I oktober söker en vän tröst hos dig. En fest i december blir lyckad.

Läs mer:
Guide: Så kysser du – enligt ditt stjärntecken
Zara har gjort en väskkollektion – med stjärntecken
Vad din födelsemånad avslöjar om din personlighet

Av: Britt-Marie Rasque

Foto: Vincentiu Solomon/unsplash.com