Här är butiken som dissar plus size-avdelningen

Här är butiken som dissar plus size-avdelningen

Många klädbutiker väljer att dela upp sortimentet utifrån vilken klädstorlek du har, så kallade plus size-avdelningar. Nu väljer Lindex att göra de större storlekarna till en del av den övriga butiken.

Om du har en klädstorlek över 42-44 går det sällan att handla från butikens ”vanliga” sortiment. Då hänvisas du i stället till en annan avdelning, som oftast har mindre utbud och som skiljer sig från butikens övriga. Det här har debatterats flitigt den senaste tiden och många har velat ta bort plus size-avdelningen eftersom den anses diskriminerande. Nu väljer den stora klädkedjan Lindex att helt lägga ner deras plus size-koncept Generous.

– Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade och kunna handla från alla våra modekoncept, säger Annika Hedin, Designchef Lindex, i ett pressmeddelande.

Läs också: 13 tillfällen då du är (extra) stolt över att vara tjej

Höstkampanjen frontas av bland annat Ashley Graham och Candice Huffine, två modeller som hyllas för sina kurvor.

– Jag har modellat sedan jag var 16 år och nu har jag den här plattformen där jag kan göra en förändring och vara en röst för så många unga tjejer och kvinnor. När jag växte upp fanns det inga kändisförebilder som såg ut som jag. Jag är här för att påminna unga tjejer om att de kan bli sina egna förebilder, säger Ashley Graham.

Supermodellen Ashley Graham frontar Lindex kampanj.

Supermodellen Ashley Graham frontar Lindex kampanj.

Vi hoppas att fler företag följer efter och visar att alla storlekar är lika vackra!

Läs också:
Pretty little liars-stjärnorna: Så blev vi starka i oss själva
Klädmärket visar hur en outfit ser ut på olika kroppar
Matilda om ortorexin: ”Jag försökte träna så mycket som möjligt”

Artikeln är en del av FRIDAs kampanj #jaggillarmig – för bättre självkänsla bland tonårstjejer. Delta du också genom att använda hashtaggen #jaggillarmig i sociala medier. Vill du berätta din historia? Mejla [email protected]