Resa efter studenten

Här är 7 saker du kan göra efter studenten

Är det äntligen din tur att ta studenten? Grattis! FRIDA listar sju saker för dig som är trött på skolbänken.

För många är studenten bland det roligaste som finns men oftast känner man lite ångest också. Du är inte ensam om du känner så! Flera känner sig förvirrade och osäkra över vad de vill göra i framtiden. Ska man plugga vidare? Vad händer om jag inte gör det? Om man väljer att vänta med studieplanerna, vad kan man göra då?

FRIDA listar 7 tips du kan göra:

1. Res runt i Asien

Eller någon annan kontinent som lockar dig. Ta med en vän, ett syskon eller åk själv! Upptäck världens alla hörn och upplev andra kulturer, människor och platser. Det är nyttigt för både kropp och själ. Samtidigt kommer du förmodligen träffa nya vänner, testa på nya levnadssätt och få lärdomar för livet.

2. Jobba i ett annat land

Samtidigt som du får arbetserfarenhet och bygger på cv:t så får du roliga erfarenheter och upplevelser. Kanske har du någon favoritplats i världen? Sök jobbet och bo där under en period.

3. Bo ihop med en vän

Tänk dig alla take-away middagar, myskvällar och galna förfester ni skulle ha! Att bo med sin bästa vän är ett måste.

4. Volontärjobba utomlands

Gillar du att göra goda gärningar och hjälpa andra människor? Då är volontärjobb något för dig! Åk till Afrika för att hjälpa till att utbilda barn, rädda djur och få dig en tankeställare. Det finns flera organisationer som kan hjälpa dig att förverkliga denna dröm som exempelvis Kilroy, Volontärresor, Goxplore och Röda korset.

5. Åk på språkresa

Är du sugen på att lära dig ett nytt språk eller kanske bara förbättra din engelska? Då borde du åka på språkresa efter studenten. En perfekt blandning mellan nytta och nöje helt enkelt!

6. Jobba som au pair

Ett annat sätt att blanda nytta med nöje är att arbeta som au pair. När du jobbar som en au pair så hjälper du till att ta hand om barnen i en familj i ett annat land. Vi garanterar att du kommer bli mer självständig efter att ha jobbat som au pair!

Bryt gamla mönster

Hitta en ny hobby! Köp ett husdjur! Byt träningsform! Träffa nya människor! Möjligheterna är enorma och nu är bästa tiden i livet att passa på att hitta nya intressen och forma sig själv.

Läs mer:

Test: Välj en outfit och få reda på var du borde resa i sommar

10 sätt att tjäna pengar om du inte har ett sommarjobb

Nu kan du plugga till youtuber på högskolan

Av: Emilia Lindén

Foto: Atikh Bana on Unsplash