Nyårslöften 2021

10 nyårslöften du aldrig ska lova dig själv

Har du också tänkt lova dig själv någonting när klockan slår tolv? Det är bra med mål och drömmar men se till att det inte går för långt. Här är tio saker du aldrig ska ha som nyårslöfte.

1. Börja träna mer

Det här kommer bara ge dig dåligt samvete varje gång du inte tränar. Fokusera på att du ska må bra i dig själv, inte hur många gånger du hänger på gymmet varje vecka.

2. Inte äta godis på hela året

För det första: Vem vill ens förbjuda sig själv från godis? Om du vill äta mindre godis så fine men förbud gör ofta att man vill ha någonting ännu mer när man inte får.

3. Få högsta betyg i alla ämnen

Sänk kraven! Det här kommer bara göra att du blir besviken på dig själv när du inte uppnår det (för hur många gör det egentligen?). Satsa på att höja dig i något eller några ämnen men pressa inte dig själv för hårt.

4. Bli mer organiserad

Det är svårt att få sitt rum att gå från kaos till kliniskt rent direkt. Vissa personer gillar att städa och hålla ordning, andra inte. Lova i stället dig själv att någon gång i veckan städa och se över kalendern för att få bättre koll över det du ska göra.

5. Gå ner i vikt

Om du är en av de som tror att du blir lyckligare bara du tappar några kilon är det dags att tänka om. Ha i stället som mål att bli mer självsäker i dig själv, det kommer hjälpa dig så mycket mer.

6. Äta nyttigt hela året

Enkelt: Du går miste om så mycket goda saker. Samma sak som med godiset, ett förbud kommer bara göra att du vill ha någonting onyttigt ännu mer, bara för att du inte får.

7. Upptäcka något nytt varje dag

Vem orkar anstränga sig så mycket hela tiden? Det kan dessutom göra att du blir alldeles för stressad av att känna att du måste upptäcka massa nytt. Planera in det då och då med dina kompisar i stället.

8. Gå upp direkt när alarmet ringer varje vardag

Du vet själv att du bara kommer vilja ligga kvar i sängen och sova lite till.

9 Att hitta en pojkvän eller flickvän

Det är ingenting du kan planera, det händer när det händer. Fram tills dess borde du uppskatta allt bra med ditt liv och alla fina människor som redan finns i det.

10. Bli mer populär

Många drömmer om att få hög status i skolan och hänga i det coolaste gänget. Men att sträva efter det kan göra att du missar allt som faktiskt är bra i ditt liv. Fokusera på dina vänner, inte på hur andra ser på er eller vilka status ni har.

Läs också:
12 saker du måste göra på jullovet
Sex anledningar till att jullovet borde vara längre
Så får du fler vänner online

Av: Ida Söderman

Foto: IBL