Annons

Annons

Sex anledningar till att jullovet borde vara längre

Jullov-langre


Snart sätter vårterminen 2018 igång och jullovet är över. Men visst borde lovet vara längre? FRIDA listar sex anledningar till att ha längre jullov.

1. Det. Är. Så. Kallt. Ute. Går det ens att motivera varför det är vettigt att ge sig ut i snöstormen på morgonen när täcket är varmt och kudden perfekt fluffig?
jullovet 2016Bildkälla

2. Amerikanska forskare har kommit fram till att elever mellan nio och 17 år bör sova längre. Anledningen ska vara att du i puberteten har en ”biologisk klocka” som gör att du behöver sova mellan två till fyra timmar längre på morgonen än vad vuxna gör. Och vilken tid på året är bättre att sova än på jullovet?
jullovetBildkälla

Annons
Gilla FRIDA på Facebook

Lyssna: Pluggpodden (så blir skolan rolig igen!)

3. Det heter VÅRtermin. VÅR. Så vitt vi kan se är det inte vår ännu (kom tillbaka när det är typ 18 grader och strålande sol ute).
snöBildkälla

4. Typ alla är förkylda = alla smittas i skolan = alla blir sjuka. Matematiken om hur man håller en skola frisk är logisk, ge oss längre lov!
harry styles sjukBildkälla

Lista: 15 saker du bara förstår om du är mitt uppe i gymnasievalet

5. Det är lite orättvist mot jullovet att sommarlovet är så himla långt. Varför inte bara ha två lov á 10 veckor styck?
jullovBildkälla

6. Fast okej, det är sportlov om typ två månader. Håll ut och peppa igång vårterminen 2018 (och spana in våra grymma pluggtips som kan ge högre betyg nästa termin!).
julBildkälla

Läs också:
Molly Sandéns bästa tips för att boosta din självkänsla
Mobbade tonåringen slår tillbaka mot sina hatare med en stark video
18 situationer du förstår om du är trött på skolan

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar