William Spetz om kärleken till Idol-deltagaren

William Spetz om kärleken till Idol-deltagaren

William Spetz är en av årets sommarpratare i Sommar i P1. I sitt program avslöjar han hur han blev kär i en av Idol-deltagarna för fyra år sedan.

Efter succéföreställningen Mormor jag vet att du är i himlen men har du tid en timme? fortsätter William Spetz att prata om sin mormor och sin uppväxt i sitt sommarprat i P1. Men han berättar också om första gången han blev kär – i någon han sett på tv.

– Om det var besvarat? Nej. Det här kapitlet av mitt liv kallar jag ”halvåret jag ägnade åt att vara hopplöst förälskad i en Idol-deltagare som jag skämt ut mig för på Twitter och som aldrig gillade mig tillbaka”.

Han gick då andra året på gymnasiet och hade förstått att han gillade killar. Det berättade han inte för någon, förutom sina närmsta vänner. Han visste att han tyckte killar var snygga men aldrig blivit förälskad, förrän han slog på Idol 2013.

När William Spetz såg Erik Rapp i Idol 2013 blev han kär för första gången.

– Där stod han, mannen i mitt liv. Som jag aldrig träffat men det spelade ingen roll, han var den finaste människa jag hade sett, säger William i sitt sommarprat.

Han följde självklart Idol-deltagaren på Twitter och en dag började han följa honom tillbaka. Enligt William med största sannolikhet för att han var ett fan och artisten ville vara snäll men William tolkade det som att de var menade för varandra. Nu kunde de skicka DM:s, vilket William utnyttjade. Han frågade om han hade sett massa tv-serier i hopp om att hålla igång konversationen, som dog ut.

– Han var allt jag inte var. Han vågade prata öppet om vem han var och han var stolt när han stod på scenen. Och jag var inte alls där än. Jag blev nog så där sjuk i huvudet, inte bara för att han var fin utan för att han var modig. Jag önskade att jag var lika modig och självklar som han.

Trots att William idag skäms över hur han betedde sig var det också den här kärleken som fick honom att våga vara sig själv. I sitt sommarprat vill han först inte säga namnet på personen som var hans första kärlek men spelar sedan en låt med honom, Erik Rapp som sjunger Skinny love.

Läs också:
William Spetz om filmdebuten och Youtube-kopian
Så kom Teen wolf stjärnan ut som homosexuell
Guide: Så kan du komma ut inför din familj och vänner

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL