Tv-serier du borde se (utifrån vilken genre du gillar)

Tv-serier du borde se (utifrån vilken genre du gillar)

När det kommer till tv-serier så finns det något för alla. Skräck, drama eller komedi? FRIDA har listat serierna du borde se utifrån vilken genre du gillar.

Jane the Virgin

Komedi-serier
Modern family (2009 – …)

I tv-serien Modern family får vi följa Jay Pritchett, hans dotter Claire, sonen Mitchell och deras familjer. De är en stor familj som inte alltid kommer överens och ofta hamnar i konstiga men roliga situationer.
Antal säsonger: Tio.

Jane the virgin (2014 – …)

Jane är en ung, katolsk tjej som en dag råkar bli artificiellt inseminerad och därmed blir gravid med en man som de visar sig att hon tidigare haft en crush på.
Antal säsonger: Fyra.

New girl (2011 – …)

Efter att ha fått sitt hjärta krossat flyttar Jess in i ett kollektiv med tre singel killar. Även om de alla är väldigt olika så stöttar de varandra i vått och torrt.
Antal säsonger: Sju.

Reign

Drama-serier

The Bold type (2017 – …)

Jane, Kat och Sutton jobbar alla på tidningen Scarlet. I serien The Bold type får vi följa deras vardag och hur de hanterar karriär, kärlek och vänskap.
Antal säsonger: En.

Degrassi: Next Class (2016 – …)

I tv-serien Degrassi får vi följa ett antal studenter som går i skolan Degrassi community school. Serien tar upp saker som psykisk ohälsa, rasism, feminism och näthat.
Antal säsonger: Sex.

Reign (2013 – 2017)

Mary är en ung drottning i Skottland som lämnar sitt land för att bli bortgift med en prins. Det hela är dock inte så enkelt och alla är inte överens om att de bör gifta sig.
Antal säsonger: Fyra.

The Originals

Fantasy-serier

Stranger things (2016 –…)

En ung pojke försvinner och hans vänner och familj börjar leta efter honom. De upptäcker då att något inte står rätt till och de förs in i en övernaturlig värld.
Antal säsonger: Två.

Once upon a time (2011 –…)

Av någon konstig anledning dras Emma till en liten stad i Maine. Det visar sig senare att det är där hennes riktiga familj bor och de hör hemma i sagornas värld.
Antal säsonger: Sju.

The originals (2013-…)

The Originals är en spin-off på The Vampire Diares där vi får fortsätta följa Klaus och Elijah när de återvänder till staden de en gång byggt upp tillsammans.
Antal säsonger: Fem.

Revenge

Mysterie-serier

13 reasons why (2017 – …)

En dag hittar Clay 13 kassettband utanför sin dörr. Banden har spelats in av hans klasskompis Hannah och på banden uppger hon 13 anledningar till varför hon tog livet av sig.

Antal säsonger: Två.

Revenge (2011 – 2015)

Amanda bestämmer sig för att hämnas på den familj som gjorde att hennes pappa hamnade i fängelse. Hon byter därför namn och låtsas vara någon annan för att komma dem nära.

Antal säsonger: Fyra.

American horror story (2011 –…)

American horror story är en skräck-serie där varje säsong har en ny huvudkaraktär och handling. De senaste säsongerna har handlat om en besatt lada, en kult och häxor.

Antal säsonger: Nio.

Läs mer!
21 tv-serier du kan se på Netflix redan ikväll
Åtta tv-serier du absolut inte får missa
12 tecken på att du är besatt av tv-serier

Foto: IBL