The Vampire diaries-skaparen förklarar det sorgliga slutet

I fredags sändes det allra sista avsnittet av The Vampire diaries. Serien slutade dock inte som många trott och nu förklarar seriens skapare Julie Plec varför det sluta som det sluta. (Varnings för spoilers!)

Varning för spoilers! Har du inte sett sista avsnittet bör du inte läsa vidare.

Nu är The Vampire diaries över. Efter 8 säsonger så har nu det sista avsnittet släppts. När en serie tar slut hoppas de flesta på ett lyckligt slut för alla karaktärerna men riktigt så blev det inte. Innan avsnittet sändes skrevs det om att någon skulle dö, och mycket riktigt blev det så. I sista avsnittet får vi tyvärr se Stefan (Paul Wesley) dö. Något som inte många hade väntat sig.

Läs mer: Nio tv-serier du inte får missa på Netflix

Julie Plec som skapat serien berättar för The Hollywood Reporter hur de egentligen tänkte kring att Stefan skulle dö. Hon berättar att det från början var tänkt att både Stefan och Damon skulle dö, och att de skulle offra sig för Elena som skulle få leva vidare som människa och vara lycklig.

Men det blev inte så eftersom historien tog en annan riktning då Elena blev vampyr och sedan valde Nina Dobrev, som spelar Elena, att lämna serien. De fick då istället fokusera på Damon och Stefans relation. Från början fanns det då ett alternativt slut som gick ut på att Damon skulle vara den som dog men i slutändan blev det Stefan.

Julie Plec förklarar att de blev Stefan då hon såg det som att han levt ett liv fullt av lycka och kärlek. Hon menar på att Stefan fick uppleva äkta kärlek både med Elena och Caroline samt att han fick återförenas med sin bror. På så sätt slöts cirkeln genom att han var den som blandade in dem i den här röran och nu fick rädda dem ur den.

Läs mer:
Åtta gånger vi känt igen oss i The Vampire diaries
Nina Dobrev om att vara skådespelerska: ”Du måste vara hårdhudad”
Kändisarnas galna hårförvandlingar

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: CW