Pretty little liars-stjärnorna: Så blev vi starka i oss själva

Pretty little liars-stjärnorna: Så blev vi starka i oss själva

Det spelar ingen roll om du har huvudrollen i en av världens största tv-serier, det är lika lätt att känna sig osäker på sig själv. Pretty little liars-stjärnorna peppar dig när det kommer till kärlek, utseendehets och höga krav.

Shay Mitchell (Emily Fields):

”Jag kommer inte sätta en etikett på mig själv”

Shay Mitchells karaktär i serien är homosexuell, vilket har lett till att hon fått många frågor om sin egen sexualitet. Just nu dejtar hon en kille men hon gillar inte att placera sig själv i ett fack.

– Jag vet inte vad som kommer hända om tre år. Du älskar den du älskar. Svar, vit, prickig, det har alltid min pappa sagt. Jag kommer aldrig sätta en etikett på mig själv.

Lucy Hale (Aria Montgomery):

”Jag är så säker på vem jag är”

När hon var yngre led Lucy Hale av ätstörningar. Det har påverkat hennes syn på sin egen kropp men nu bryr hon sig inte längre.

– Jag var på stranden och det var paparazzis i buskarna. Jag tror inte att någon vill bli fotad i bikini såvida du inte är en Vicotria’s secret-modell. Det finns alltid en liten röst i mitt huvud som säger att jag ska dra in magen lite mer men vet du vad? Jag är så säker på vem jag är att jag tänkte: ”Skit samma! Ta bilder”.

Missa inte: 13 tillfällen då du är extra stolt över att vara tjej

Ashley Benson (Hanna Marin):

”Jag har finnar som alla andra”

En av alla kändisar som vet hur det känns att bli retuscherad på bilder är Ashley Benson, och hon gillar det inte.

– Jag såg bilder på mig själv och tänkte ”vad i helvete?”. Jag kände inte ens igen mig själv och blev så besviken. Jag hatar att tjejer tror att jag är så smal och har så perfekt hy. Jag har finnar precis som alla andra. Därför postade jag en bild på mig själv p med finn-kräm

för att visa att jag inte är perfekt – ingen är det.

Troian Bellisario (Spencer Hastings):

”Jag ville vara perfekt inför andra”

Den i casten som är mest lik sin karaktär i verkligheten är Troian Bellisario. Hon känner väl igen sig i Spencers försök att hela tiden vara perfekt och leva upp till andras krav.

– Jag var den perfekta lilla tjejen. Min skola var väldigt fokuserad på att förbereda oss för college och jag ville göra min mamma och pappa nöjda och vara perfekt inför alla. Jag trodde att om jag någonsin uttryckte någon ilska, ledsamhet eller vad jag egentligen kände, så skulle de inte vilja veta av mig. Jag höll mycket inom mig vilket ledde till ett självskadande beteende.

Läs också:
Test: Är du i riskzonen för ätstörningar?
Sex tecken på att du kan ha ångest
15 kärlekspar i Pretty little liars som du har glömt bort

Foto: IBL

Källa: Cosmopolitan US, Self, Ocean Drive, Seventeen

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen
BRIS
Frisk & Fri
Barn- och ungdomspsykiatrin
Ungdomsmottagningen

Artikeln är en del av FRIDAs kampanj #jaggillarmig – för bättre självkänsla bland tonårstjejer. Delta du också genom att använda hashtaggen #jaggillarmig i sociala medier. Vill du berätta din historia? Mejla [email protected].