Noah Cyrus om hitsingeln och sin kända familj

Noah Cyrus om hitsingeln och sin kända familj

Hon har växt upp i en av USA:s mest kända musikfamiljer och nu gör hon succé med debutsingeln Make me (cry). FRIDA fick en pratstund med nya stjärnskottet Noah Cyrus.

Noah Cyrus, 17 år, ringer upp FRIDA från New York där hon just nu är på promotionturné. Hitsingeln Make me (cry) har gjort succé världen över och i Sverige ligger låten högt på Spotifys topplista.

– Jag tänkte inte riktigt på hur det skulle gå. Make me (cry) var mitt sätt att äntligen släppa musik. Jag satsade inte på någon placering och förväntade mig inte att den skulle bli så stor så snabbt. Jag är så glad för mina fans som har gjort det möjligt och för de nya fansen jag fått med låten, säger Noah Cyrus.

Vad inspirerade dig när du skrev den?

– Jag och Labrinth skrev den tillsammans. Vi ville att den skulle vara som en konversation och att man kan relatera till den. Det är en kärlekshistoria och om hur mycket man älskar någon. Ibland älskar du personen och ibland hatar du dem. Vi bara satt där och skrev ner det.

Låten handlar om att gråta, vad får dig att gråta?

– Titanic! Jag har sett den så många gånger. Jag gråter av sorgsna kärlekshistorier.

Noah Cyrus (längst fram) tillsammans med storasyster Miley, pappa Billy Ray och mamma Tish på röda mattan för tio år sedan.

Noah Cyrus (längst fram) tillsammans med storasyster Miley, pappa Billy Ray och mamma Tish på röda mattan för tio år sedan.

Du växte upp i rampljuset i och med din kända familj, vad var för- och nackdelarna med det?

– Det finns inte många nackdelar. Det var kul att växa upp i ett hem med många musiker, det fick mig att inse vad jag ville göra. Det har varit kul att vara på turné med min pappa, han spelade in mig i studion i vårt hus redan när jag var fem år. Jag skulle inte ha blivit intresserad av musik så snabbt om det inte vore för det.

Vad är det bästa och sämsta med att vara tonåring?

– Det värsta är att du går igenom perioder där du inte trivs med hur du ser ut, du ser upp till människor på Instagram och vill vara och se ut som dem. Att man inte är nöjd med vem man är. Jag var inte trygg i mig själv för några år sedan, men det är en del av att växa upp. Det bästa är att bara ha kul med sina vänner. Jag kan hålla på med musik, hänga med mina vänner och göra vanliga tonårssaker.

Noah Cyrus debutsingel "Make me (cry)" är en kärlekshistoria om en person som du både älskar och hatar.

Noah Cyrus debutsingel ”Make me (cry)” är en kärlekshistoria om en person som du både älskar och hatar.

Vad har du alltid med dig när du reser?

– Min dator så att jag kan titta på Netflix. Jag brukar titta på Prison break och American horror story.

Vad vet du om Sverige?

– Jag har varit där för nästan tre år sedan, tror jag. Jag var på turné. Alla i Sverige kan så mycket om musik, det älskade jag.

Om du fick resa var som helst, var skulle du resa då?

– Då skulle jag åka hem till Nashville och träffa min familj.

Vad ser du mest fram emot under 2017?

– Att släppa min skiva och turnera.

Läs också:
Noah Cyrus har släppt sin första singel
Miley Cyrus om att vara pansexuell: ”Jag har aldrig förstått mitt egen kön”
Miley Cyrus om mobbningen: ”De låste in mig på toaletten”

Foto: Sony music, IBL