Miley Cyrus om att vara pansexuell:  “Jag har aldrig förstått mitt eget kön”

Miley Cyrus om att vara pansexuell: “Jag har aldrig förstått mitt eget kön”

När Miley Cyrus gick ut med att hon var pansexuell öppnade det upp ögonen hos många andra som känner likadant. Nu berättar hon om att bli satt i ett fack och om att varken vara straight eller gay.

Att känna sig annorlunda, utanför och konstig – det var vardag för Miley Cyrus under hennes uppväxt. När hon gick från oskyldig Disney-stjärna till provocerande artist var det många som trodde att hon hade spårat ur. Men långt ifrån, Miley kunde äntligen vara sig själv.

– Under VMA:s 2013 när jag dansade med teddybjörnar så blev det den största nyheten i världen. Men jag trodde aldrig att världen skulle tycka att det var en dålig sak, säger Miley.

Under många år hade Miley funderat på sin läggning och känt sig osäker.

– Jag har aldrig förståt mitt eget kön eller min sexualitet. Jag har alltid hatat ordet “bisexuell” eftersom det också sätter mig i ett fack. Jag började förstå när jag gick i femte eller sjätte klass. Mitt första förhållande var med en tjej. Jag växte upp i en väldigt religiös familj men universum har alltid gett mig kraften att veta att jag kommer bli okej. Även då, när mina föräldrar inte förstod, så kände jag att de kommer att göra det en dag.

Läs också: Se bilderna från Mileys och Liams första event tillsammans (efter att de blev ihop igen)

Hjälper andra

När hon besökte ett hbtq-center i Los Angeles insåg hon att det var pansexuell hon identifierade sig som.

– Jag började lyssna på människors historier. Det var en person som varken identifierade sig som man eller kvinna. Jag relaterade mer till den personen än jag relaterat till någon annan i mitt liv. Jag tror det var den första könsneutrala människan jag träffat. Då började jag förstå att “det är därför jag inte känner mig straight och jag inte känner mig gay. Det är för att jag inte är det.”

Nu vill Miley hjälpa andra genom sin organisation Happy hippie som jobbar för utsatta grupper i samhället som hbtq-ungdomar och unga hemlösa.

– Min kraft kommer ifrån att jag nu känner att jag har ett syfte. På min gravsten vill jag inte ha låttexten till Wrecking ball. Jag vill att det ska vara något större. Jag är den enda Disney-stjärnan som sa att hon var lesbisk och gay innan det var okej att säga det.

Vad är pansexuell?

En person som är pansexuell kan vara intresserad av vem som helst, det biologiska könet och sexualiteten har ingen betydelse. Ordet pan antyder att det finns ett spektrum av kön och inte bara två som ordet bi i bisexuell står för. Därför är inte pan- och bisexuell samma sak.
källa: RFSL

Läs också:
Miley Cyrus om mobbningen: ”De låste in mig på toaletten”
Liam Hemsworth talar ut om förlovningen med Miley Cyrus
Här färgar Miley Cyrus håret under armarna rosa

Foto: IBL

Källa: Variety