Kändisar som slog igenom 2020

Kändisar som slog igenom 2020

Ett år av prövning har snart swishat förbi, och vad passar då bättre än att se tillbaka på de som slagit igenom mot alla odds? Här är 9 stjärnor vi snackat om i år!Click to add subtitle
6 kändisbarn som har gått i sina föräldrars fotspår
Slå på ljud

Från Daisy Edgar-Jones enastående insats i Normala människor till Victor Leksells megasuccé med singeln Svag. Vi listar kändisar som slagit igenom på riktigt under detta märkliga år som är 2020.

Lily Collins

Skådespelerskan Lily Collins har fått oss alla att drömma om en karriär inom marknadsföring och sociala medier i Paris. Varför? Jo, eftersom hon förkroppsligat denna ljuvliga tillvaro med sin roll i Netflix-succén Emily in Paris.

Victoria Pedretti

Victoria Pedretti spelar huvudrollen som au pairen Dani Clayton i Netflix skräckromantiska The Haunting of Bly Manor. För uppmärksamma tittare var hon ett bekant ansikte från tv-serien You, för andra tändes en ny stjärna på himlen.

Daisy Edgar-Jones

Tv-serien Normala människor kom precis när vi satt och tyckte som mest synd om oss själva under början av vårens coronakarantän. Den älskades snabbt världen över för sin realistiska skildring av ung kärlek och skådespelarnas otroliga skicklighet. I en av huvudrollerna såg vi brittiska Daisy Edgar-Jones.

Paul Mescal

Den andra huvudrollsinehavaren i Normala människor är ingen mindre än irländaren Paul Mescal. Karaktären Connell som han spelar bär en halskedja som fått stor uppmärksamhet. På internet diskuteras det flitigt hur het den är som accessoar och kedjan har till och med fått ett eget fankonto på Instagram. Paul har skämtsamt hävdad att halskedjan nu är mer känd än han själv är.

Victor Leksell

Han deltog i Idol 2017 men blev utröstad i kvalfinalen. I januari i år släppte Victor Leksell singeln Svag som inom ett dygn seglade upp som etta på Sverige Topp 50 på Spotify. Den är inte bara hans, utan hela det svenska Spotifys mest streamade låt någonsin med 100 miljoner lyssningar. Vi skulle kunna kalla den ett soundtrack för 2020!

Doja Cat

I januari släppte amerikanska sångerskan Doja Cat sin singel Say So feat. Nicki Minaj som gick rakt in på Billboardlistans förstaplats och blev hennes stora kommersiella genombrott. Doja Cat vann senare i kategorin Push Best New Artist på MTV Video Music Awards 2020.

Ava Max

Den amerikanska singer-songwritern Ava Max toppade listor världen över redan 2018 med låten Sweet but Psycho. Det skulle ändå dröja till september i år innan hon släppte sitt debutalbum Heaven & Hell, där hitsingeln Kings & Queens som spelats flitigt under 2020 finns med.

Lewis Capaldi

Från Skottland kommer Lewis Capaldi som kammat hem en rad vinster och nomineringar under året: Best New Artist på Brit Awards, Best New Pop Artist på iHeartRadio Music Awards, Favorite Breakout New Artist på Kid’s Choise Awards, för att nämna några. Kända låtar? Someone You Loved och Before You Go.

YUNGBLUD

Artisten, skådespelaren och låtskrivaren YUNGBLUB vann i kategorin Årets genombrott/MTV Push på MTV Europe Music Awards 2020. Han utmärker sig för sin punkirockiga attityd och genusöverskridande stil.

Foto: TT

LÄS MER:

Familjen Kardashians alla julkort genom åren

Hailey Bieber bryter tystnaden om nya gravidryktet

9 kändisar vi var säkra på kom från USA – men som tydligen inte gör det