riverdale

Avslöjat: Hen mördade Jason i Riverdale

Vem mördade Jason Blossom i Riverdale? I senaste avsnittet av tv-serien avslöjades det äntligen – och det är inte den du tror.

*Den här artikeln innehåller spoilers om Riverdale säsong 1*

I sista avsnittet av Riverdale säsong ett kämpar Archie och Veronica för att bevisa att F.P – som i förra veckans avsnitt greps för att ha mördat Jason Blossom – var oskyldig. Avsnittet börjar med att F.P. erkänner mordet och berättar detaljer om själva brottet. Men trots hans detaljerade berättelse är det inte han som är mördaren.

Men vem mördade Jason Blossom?

jason blossom mördare

Clifford Blossom mördade sonen Jason Blossom.

Det är Clifford Blossom, det vill säga Jasons pappa, som mördade Jason. Sedan seriens start har det funnits många teorier kring vem som egentligen var boven i dramat, och att det var hans egen pappa var det få som kunde ana.

Men i och med avslöjandet uppstod också många frågor hos fansen, som man hoppas få svar på i nästa säsong. Varför dödade Clifford Jason egentligen? Han visste om att Polly och Jason var släkt, men var det motiv nog att vilja mörda sin egen son? Man ställer sig också frågan om Clifford verkligen begick självmord, och om han inte gjorde det själv – vem gjorde det då? Kan det ha varit Penelope Blossom som ville dölja sanningen att hennes man hade dödat deras son?

Test: Vem är du i Riverdale?

Tidigare i våras bekräftades det att Riverdale får en andra säsong men ännu är det oklart när de nya avsnitten kommer att ha premiär – och om vi kommer få svar på de frågor som uppstod under sista avsnittet.

Läs mer:
Tre teorier kring vem som mördade Jason i Riverdale
Sju anledningar till att Riverdale är din nya favoritserie
Nio tv-serier du inte får missa på Netflix

Foto: The CW