Fifth-Harmony-intervju

Fifth Harmony om att vara på turné och kärleken till fansen

I söndags uppträdde Fifth Harmony för första gången i Sverige. FRIDA träffade tjejerna och pratade om turnén och fansen.

Fifth Harmony består av Ally Brooke Hernandez, Normani Kordei, Dinah-Jane Hansen, Camila Cabello och Lauren Jauregui. De bildades 2012 i den amerikanska versionen av X-factor. Därefter har karriären bara gått uppåt för tjejerna. De har gjort flera hits och släppte nyss sitt andra album.

Just nu är de på turné och i söndags var de i Sverige. FRIDA träffade Ally Brooke Hernandez, Normani Kordei och Dinah-Jane Hansen för att prata om turnén och deras fans.

Från vänster:

Från vänster: Normani Kordei, Dinah-Jane Hansen, Ally Brooke Hernandez, Camila Cabello och Lauren Jauregui.

Hur har turnén varit?
Dinah-Jane: Den har varit så fantastisk. Speciellt den här gången, för vi har fått åka till ställen vi aldrig trodde vi skulle få åka till. Att få vara på alla de här ställena, har varit fantastiskt, och att få vara med våra fans.

Vi träffade några av er fans här utanför. De har varit här sedan klockan 06:00 i morse. Hur känns det?
Ally: Det är helt fantastiskt! När vi får höra sådana här saker så känns det värt att göra det vi gör. För vi älskar verkligen musik, men ibland kan det vara riktigt tufft och tära på oss, men vi gör det för våra fans eftersom de är så lojala. Så vi vill ge det tillbaka till dem!
Dinah-Jane: Det jag också älskar med våra fans är när de kommer till våra konserter så hänger de med andra som dem träffar där. Ibland kommer det personer som inte har vänner, eller är lite mer tillbakadragna. Men när de får umgås med andra i sin egen ålder så blir de gladare för de vet att de har vänner. Det gör mig glad att veta att de kommer ha den vänskapen hela livet.

Vad är det bästa med att vara på turné?
Ally: Massa olika saker! Men absolut att träffa våra fans. Sen att få besöka städer vi inte varit i tidigare. Att resa är något vi alla tycker om. Bara genom att utforska världen så inser du hur mycket det finns där ute. Den här världen är så stor och det finns så mycket att utforska och att se.

Vad är det värsta med att vara på turné?
Normani: Det värsta är absolut att vara ifrån våra familjer, eftersom familjen är jätteviktig för oss alla. Vi behövde alla växa upp väldigt fort på grund av branschen vi är i nu. Under de senaste fyra åren kan jag nog räkna hur många gånger vi har varit hemma. Men våra familjer är väldigt stöttande och vi pratar mycket med dem i telefon. Facetime hjälper verkligen!

Fifth-harmony-intervju-2

Om ni fick göra ett samarbete med en annan artist, vem skulle ni välja?
Dinah-Jane: Jag lyssnade på John Mayer igår kväll, och han vore det fantastiskt att göra en låt med. Jag gråter till varje låttext han skriver. Jag tror också att Carrie Underwood skulle vara häftigt. Kanske även Mariah Carey, jag skulle vilja göra en jullåt ihop med henne.
Normani: Som en grupp så tror jag Sam Smith eller Nicki Minaj vore coolt.

Har ni någon kändiscrush?
Dinah-Jane: Mig själv! Blake Lively är min girl crush och kille är nog Brad Pitt.
Ally: En kändiscrush jag har är definitivt Jennifer Lopez. Jag tycker hon är fantastisk, vacker och en hårt arbetande kvinna.
Normani: Min girlcrush är Zoë Kravitz och min mancrush är Ryan Gosling.

Läs mer:
Fifth Harmony: ”Många förändrar sig för att folk ska tycka om dem”
Här avslöjar Fifth Harmony sin favoritkille i One Direction
Liam Payne vill göra musik med Fifth harmony

Foto: IBL