Annons

Annons

Fifth Harmony: ”Många förändrar sig för att folk ska tycka om dem”Nysläppta albumet 7/27 spelas för fullt världen över och tjejerna i Fifth Harmony sprider både glädje och power. FRIDA fick en exklusiv intervju med Lauren Jauregui.

De sattes ihop i amerikanska X-factor år 2012 och har rockat både scener och högtalare med singlar som Boss, Worth it och Sledgehammer. Efter många rykten om att Fifth Harmony skulle splittras är de tillbaka med nya albumet 7/27. Dessutom kommer tjejerna till Sverige för en konsert senare i år.

Annons

– Hej Sara! Trevligt att prata med dig, säger en glad Lauren Jauregui från Fifth Harmony när hon ringer upp FRIDA.

Vad är storyn bakom musikvideon till Work from home?
– Väldigt bokstavligt tolkad av låten. Det är egentligen bara vi med danskoreografi och så byggarbetskillarna. Vi ville att det skulle vara som att våra vänner hemifrån hjälpte oss att bygga ett hus, haha. Det var riktigt kul att spela in den!

Hur skulle du säga att ni har förändrats sedan ni först bildades?
– Vi har vuxit en hel del och det handlar om att vi har vuxit som kvinnor. När vi började var vissa av oss 15, 16 år och nu är den äldsta av oss snart 23. Vi har blivit äldre och även musiken har vuxit. Det är mer power och vi har mer kontroll nu.

OSÄKER I TONÅREN

Hur menar du?
– Nu har vi någonting att säga till om i det vi gör. Vi kan prata med våra producenter och låtskrivare och vi kan göra saker som vi vill. Det visas en hel del i det kommande albumet, att vi är mer power. Samtidigt kommer även vår sårbarhet fram.

Kan du berätta någonting som inte har förändrats?
– Att vi fortfarande är äkta tjejer som älskar musik och gör det vi vill göra. Vi jobbar tillsammans, så som vi alltid har gjort. Jag tror att det är vår styrka.

FIfth Harmony BillboardFifth Harmony uppträdde på Billboard music awards 2016.

Ni representerar girl power, vad vill du säga till alla tonårstjejer?
– Var sann mot dig själv och tillåt dig att ta reda på vem du är. Många känner en press på att ta reda på vilka de är och de förändrar sig så att folk ska tycka om dem mer. De vill att killar ska tycka att de är finare eller kompisar ska tycka att de är roligare. När du lär dig att vara dig själv och unik, att du är ditt mest perfekta du, kommer det att bli lättare för dig att hjälpa andra. Det kommer att göra dig väldigt lycklig.

KOMMER INTE ATT SPLITTRAS

Hur självsäker var du som tonåring?
– Det känns som att tonåren kommer med dålig självkänsla och många är inte helt bekväma med sig själva eftersom de inte har hittat sig själva än. Det är vad tonåren handlar om. Nu när jag är i slutet av tonåren kan jag titta tillbaka och se att jag var osäker, men samtidigt fann jag mig själv. Det är en del av att växa upp.

Det har varit lite frågetecken kring hur länge ni kommer att vara en grupp, vad tror du?
– Så länge vi är lyckliga och gör bra musik som folk älskar kommer vi att vara en grupp. Vi gör ju det här för att göra andra glada, men också för att göra oss själva glada. Så länge vi har det kommer vi att hålla ihop.

När får vi se er i Sverige?
– Jag hoppas på att vi kommer dit snart, vi skulle älska det. Jag vill verkligen åka till Sverige, det ser så fint ut. Jag har sett massa bilder! (Efter intervjun bekräftades det att tjejerna kommer till Sverige för en konsert senare i år, red. anm.)

Vad vill du säga till era fans här?
– Tack så jättemycket för att ni lyssnar på oss och stöttar oss, trots att vi är så långt borta. Jag hoppas att vi ses snart!

Läs även:
10 grymma girl power låtar som stärker tjejer
Harry Styles har blivit utsatt för en attack
Allt från Niall Horan och Louis Tomlinsons fotbollsmatch

Foto: Sony Music

Annons
Annons


AnnonsLaddar