Clara Henry Kollektion

Clara Henry släpper klädkollektion (se plaggen här!)

Äntligen har Clara Henry släppt sin klädkollektion (som är sååå snygg!). Hon själv beskriver den som "kläder jag själv skulle ha på mig" och "en classy pyjamas". Läs intervjun och se alla plagg här.

Nu har Clara Henrys klädkollektion släppts innehållandes bland annat ett blommiga set, skjortor, bomberjackor med kvinnomärket samt en tröja med texten ”Pussies before guys”.

– Jag har alltid älskar att skriva och rita och vara kreativ så det fall sig naturligt att jag även ritade kläder som jag själv skulle vilja ha på mig. Jag har aldrig varit en fashion person eller haft råd med kläder som de coola kidsen hade på sig i skolan, säger Clara till FRIDA.

Hur kommer det sig att du fick chansen att göra kollektionen?

– Jag har turen att få testa många saker när man råkar vara jag, haha. Splay skapade Ikon-next och frågade om jag ville göra en kollektion och jag bara ”JAAAAA, FAN VAD KUL”. Så vi har hållit på med den sedan i mars.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Det blommiga setet, det är som en classy pyjamas! Jag älskar den gråa kjolen också för den sitter så snyggt. Jag gillar blommigt och tycker att man kan ha på sig det hela året om.

Clara Henry Kollektion

Vad är det röda tråden i kollektionen?

– Det är min stil. Jag har skapat kläder som jag själv vill ha på mig. Det är nedklätt som ändå skulle kunna vara uppklätt, om det låter rimligt? Jag ville inte bara göra t-shirts så då tänkte jag ”vad kan man göra då?”. Helt enkelt plagg så man slipper vara naken!

Spana in Claras kollektion här:

[allergallery id=”23185″]

HÄR kan du köpa kollektionen!

Läs även:
Clara Henry: ”Jag blir så jäkla trött på sexistiska kommentarer”
Clara Henry hissar och dissar mens
Allt du behöver veta om Therese Lindgrens bok

Foto: IBL, PRESS