De kommer att leda Musikhjälpen 2020.

Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman leder Musikhjälpen 2020

Nu vet vi vilka som kommer få leda tittare och lyssnare igenom 144 timmars sändning från den välkända glasburen och Musikhjälpen. Artisten Felix Sandman, programledaren Brita Zackari och radioprofilen Farah Abadi!
De ska leda Musikhjälpen 2020
Slå på ljud

Nu är årets programledare för Musikhjälpen 2020 avslöjade! Först ut är Sveriges Radio-profilen Farah Abadi som vi sett i glasburen tre år tidigare. Med henne i programmet kommer vi att se Brita Zackari och Felix Sandman, som båda gör debut i Musikhjälpen.

”Så jävla taggad på MH20”, skriver Felix Sandman på sin Instagram-story bara minuter efter avslöjandet. Felix Sandman har gästat Musikhjälpen varje år sedan 2014 – men nu blir det alltså första gången som programledare.

Brita Zackari känner många igen efter sin medverkan i diverse olika SVT-produktioner, och hon bloggar även på Elle.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin. Musikhjälpen är ju det trygga skepp som varje år ger en hoppet om mänskligheten tillbaka, med massor av engagemang som verkar samla nästan hela landet kring ett och samma mål, säger Brita Zackari i ett pressmeddelande enligt Dagens Nyheter.

Veteranen Farah Abadi som suttit i buren innan och nu slår av sitt fjärde år, är trots allt lite nervös inför uppdraget som håller på mellan 14-20 december.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke, säger Farah Abadi om årets medverkan i Musikhjälpen.

Temat för den trettonde upplagan av Musikhjälpen är: Ingen människa ska lämnas utan vård.

Foto: Sveriges radio

LÄS MER:

Så ändras Musikhjälpen 2020 – byter plats i sista stund

Det blir årets tema i Musikhjälpen 2020

Är Felix Sandman med i Hjem til jul säsong 2? Vi reder ut!