Underskattade tv-serier du borde se på

Underskattade tv-serier du borde se på

I skuggan av Riverdale och Stranger Things finns massor av bra serier som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. FRIDA listar några av dem.


The Fosters – familjedrama

Familjeserien utöver det vanliga.

The Fosters handlar om den moderna familjen där normer om sexualitet och familj bryts ner mer och mer för varje avsnitt. Familjen består av det homosexuella paret Stef och Lena tillsammans med deras fem adoptiv- & fosterbarn. Seriens första säsong hyllades stort då den inkluderar personer från olika etniciteter, med olika sexuell läggning och med olika könstillhörighet.

Läs mer:
Fem tv-serier med gay-karaktärer


Nashville – musikaliskt drama

Serien för alla som älskar countrymusik eller klassiskt tv-serie drama.

Handlar om två musikrivaler. En väletablerad sångerska och en ny, växande stjärna. Den är fylld av mycket sång och dans och är en perfekt serie att titta på om du känner för den där klassiska tv-seriedramatiken som känns som den kan pågå för evigt.


90210 – flashig ungdomsserie

En ungdomsserie om priviligierade tonåringar i ett soligt Beverly Hills. Glamorösa miljöer, kärleksintriger och massor av vänskap.

Gillar du Gossip Girl så kommer du älska 90210!


Girlboss – girl power-serie

En ung och rebellisk Sophia Amoruso bestämmer sig för att satsa på karriären och börjar sälja vintagekläder online. Onlinebutiken utvecklas till ett imperium och Sophia inser snart att hon blivit chefen över sitt egna liv. Den är baserad på verkliga händelser och onlinebutiken som serien handlar om är Nasty Gal.

Läs mer:
Netflix nya funktion gör det enklare att sträckkolla serier


Syskonen Baudelaires olycksaliga liv- mörk och humoristisk dramakomedi

En ursnygg serie med en blandning av mörker, humor, drama och sagor.

Serien är baserad på barnboksserien i 13 delar. Den handlar om tre föräldralösa barn som förföljs av en rad otursamma händelser medan de bor hos Greve Olaf som blivit deras förmyndare efter att deras föräldrar dött i en mystisk brand. Spännande och väldigt, väldigt intressant!

Läs mer:
12 fantasty-serier du inte får missa
12 tecken på att du är besatt av tv-serier
Åtta tv-serier du absolut inte får missa
10 tv-serier som kommer förändra ditt liv

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL