Tusse Chiza

SVT

5 saker du inte visste om Tousin "Tusse" Chiza

Visste du att Idol-stjärnan Tusse Chiza tidigare har varit med och tävlat i Talang? Eller att han kommer från Dalarna? FRIDA listar allt du villl veta om den glödheta artisten.

Videon kunde inte hittas

Tusse Chiza var bara 17 år när han kammade hem vinsten i Idol 2019. Två år senare är han beredd att inta Mello-scenen med bidraget Voices.

– Det är en mäktig låt. Jag hoppas att folk som tittar kommer känna en gemenskap, säger han till FRIDA.

Vi listar 5 saker du inte visste om Tusse Chiza!

1. Flydde från Kongo

Tousin "Tusse" Chiza föddes den 1 januari 2002 i Kongo-Kinshasa. Men på grund av kriget var han tvungen att fly från sitt hemland.

– När jag var fem ungefär var vi tvungna att lämna Kongo för det var krig där. Sedan hamnade jag i Sverige utan mina föräldrar. Nu bor jag med min bonusfamilj på landet och jag trivs jättebra, berättade han i Idol.

2. Kommer från Dalarna

Sedan 2015 har Tusse bott ihop med sin bonusfamilj i Tällberg, som ligger utanför Leksand.

– Jag kommer från Dalarna. Men jag har bott i Örebro och Västerås också berättade Tusse i en tidigare intervju med FRIDA.

3. Har varit med i Talang

År 2018 deltog Tusse i Talang där han lyckades ta sig vidare till semifinalen, men där tog det stopp. Han åkte ut efter att ha tävlat mot den trixande border collien Vega.

4. Det här är Tusses största skräck

Scenskräck lider då Tusse inte av. Han trivs som fisken i vattnet när han får dansa och sjunga på scen. Däremot är han rädd för någonting helt annat.

– Jag har fobi för ormar. Herregud, jag vill inte ens tänka på det! Så jag kan inte vara med på Fångarna på fortet, skämtade han.

5. Det här är Tusses kändiscrush

När FRIDA frågade honom om vem hans stora kändishcrush var svarade han:

– Bianca.

Ingrosso?

– Inget efternamn, skojade Tusse.

Relaterade artiklar
Quiz: Hur många Mello-skandaler minns du?