Tusse Chiza vann idol 2019

Tusse Chiza om vinsten i Idol: ”Overkligt!”

WOW, vilken kväll! Och stort grattis önskar vi Tusse Chiza som kammat hem titeln som årets Idol 2019. FRIDA är på plats i Globen och har pratat med den lycklige vinnaren!

Globen strålar, konfetti sprutar och publiken jublar. En ny stjärna lyser upp Idolhimlen och det är ingen mindre än Tusse Chiza, 17, från Dalarna.

– Jag har inte trott på mig själv på så länge. Att ni tror på mig betyder mer än allt annat. Det är overkligt, säger en känslofylld Tusse och fortsätter:

– Jag har inte förtjänat att stå i final. Freddie är i mina ögon en vinnare i kväll. Jag älskar er mycket.

Hur ska du fira?

– Jag ska åka hem och lägga mig, skojar han.

Idolfinal i Globen 2019

Inför ett fullsatt Globen framförde Tusse Chiza och Freddie Liljegren, 26, tre låtar var. Förutom att sjunga en låt som de själva valt ut och en som tittarna bestämt, sjöng de också vinnarlåten Rain, som nu är Tusses.

Utöver att få släppa vinnarlåten som sig egen får Tusse dessutom ett skivkontrakt på världens mäktigaste skivbolag, Universal. Vi kommer också få se honom uppträda i sommar då han har fått den stora äran att öppna musikfestivalen Lollapalooza i Stockholm.

Och grattis önskar vi Freddie Liljegren som tog hem andraplatsen i kvällens stora tävling.

En hel höst har vi fått följa deras resa, från nykomlingar till fullfjädrade artister. Minns du Tusses och Freddies första Idol-audition?

Såhär såg det ut då!

Läs mer:

Allt du vill veta om Idol-Tusse

Test: Vem i Idol borde du dejta?

Vad gör alla gamla Idolvinnare nu? Vi vet!

Foto: TT