10 saker alla som älskar Disney Channel minns

10 saker alla som älskar Disney Channel minns

Det är ungefär tio år sedan Hannah Montana och Lizzie McGuire visades på TV. Här kommer en lista på 10 saker som alla som älskar Disney Channel minns från den tiden.

Om du saknar tiden då dagens stora stjärnor fortfarande var barn i sina egna Disney-serier så är den här listan för dig. Här kommer tio saker alla som älskar Disney Channel minns (och saknar).

1. Många val

Idag sitter man bänkad framför en eller kanske två serier. Men när Disney Channel var som bäst så fanns det inget stopp för vad du kunde välja att kolla på. Lizzie McGuire, Hannah Montana, That´s so Raven, Jonas, Zack och Codys ljuva hotelliv, Magi på Waverly Place och Sonnys chans är bara några titlar.

2. De härliga tema-låtarna

Vissa av texterna har satt sig djupare än andra. Vem kan exempelvis avstå från att sjunga med i hela Best of both worlds eller älskar inte att nynna med till när bröderna Jonas sjunger Live to party? Serier idag har alldeles för lite av svängiga låtar som dessa.

3. Mode

De flesta av oss har nog någon gång tittat på Lizzie McGuire och funderat över om man kan rocka det där glittriga linnet lika bra som hon gjorde. Sen undrar vi nog alla var hon hittade inspirationen till alla galna frisyrer hon hade.

Läs mer: Netflix nya funktion gör det enklare att sträckkolla serier

4. Söta

Vi klagar inte på Chuck Bass, Ezra eller Jughead. Men ibland pirrar det lite extra i magen när man ser bilder på Zack och Cody eller Max Russo. De var bara så SÖTA!

…och de har verkligen gått från söta till heta.

5. Stjärnor som gästspelade i en annan serie

Vem skrek inte högt när de såg Selena Gomez som gäst i Hannah Montana eller när Magi på Waverly Place, Zack och Codys ljuva båtliv och Hannah Montana gick samman i Magi på däck med Hannah Montana?

6. När serierna gjordes till filmer

Det vore en dröm om Pretty Little Liars skulle komma ut som en långfilm. På den tiden behövde man inte drömma länge. Nästan alla serier gjorde en (eller två) filmer vid sidan av och de var ofta minst lika bra som serien.

7. Kaxiga kommentarer

Det verkliga livet hade varit väldigt roligt om man hade en vän som Lilly i Hannah Montana eller en lillebror som Lizzies.

8. På tal om kommentarer

Vem minns inte när Miley Cyrus dissade Selena Gomez när hon gästspelade i Hannah Montana?

9. Dramat som uppstod i riktiga livet

Om du var besatt av Disney så har du med största sannolikhet hört talas om Niley och Nelena och hängt med i triangeldramat som uppstod när Nick Jonas gick från Miley Cyrus till Selena Gomez.

10. High school musical

Vem har inte varit galet förälskad i Troy och Gabriellas kärlekshistoria och har ställt sig upp och dansat med till alla svängiga låtar?

Läs mer:
12 tecken på att du är besatt av tv-serier
Åtta tv-serier du absolut inte får missa
Här är alla nya Disney-filmer 2020, 2021 och 2022

Av: Ellinor Lindholm

Foto: Disney, Youtube