Sju saker som händer med snippan när du blir upphetsad

Sju saker som händer med snippan när du blir upphetsad

En hel del saker händer i snippan när du blir upphetsad. FRIDA berättar vad och varför!

1. Svullnar

Snippan svullnar upp vilket beror på att blodflödet ökar. Det sker i hela kroppen men det märks mest i ditt kön som då svullnar upp och blir större än vanligt.

2. Temperaturen ökar

Snippan blir även varmare! Tack vare det ökade blodflödet ökar även din temperatur i hela kroppen men allra mest i könet.

3. Spänner sig

Dina muskler börjar spänna sig. Detta är vad som sker vid en orgasm men det du kanske inte visste är att det börjar ske så fort du börjar bli upphetsad.

Läs mer:
Det här är de vanligaste frågorna om sex (och svaren på dem)

4. Producerar vätska

Du blir våt. När du blir upphetsad börjar din snippa producera vad som kallas lubrikation, en vätska som kan jämföras med glidmedel. Vätskeproduktionen är till för att underlätta när du har penetrerande sex.

5. Känsligheten ökar

Snippan blir öm och (väldigt) känslig. Som följd av den ökade blodtillförseln och svullnaden som sker blir din snippa väldigt känslig för beröring, den kan till och med bli så pass känslig att det nästan gör lite ont när någon rör vid den. Det är fullt normalt och kan dessutom ofta upplevas efter att du fått en orgasm då snippan är extra känslig.

6. Färgen förändras

Snippan ändrar färg. Bli inte orolig om du tittar ner på din snippa medan du är kåt och upptäcker att den är mycket mörkare än vanligt. Det är helt normalt och har återigen att göra med allt blod som samlas där nere.

7. Blir hård

Du får stånd. Du trodde kanske att det enbart var snoppar som kunde få erektion? Faktum är att även vaginor får stånd genom att klitoris svullnar och blir hård!

Läs mer:
Sex magiska saker du inte visste om klitoris
Sex nya onani-positioner du bara måste testa
Nio saker du (förmodligen) inte lärde dig på sexualkunskapen – men som du måste veta

Av: Ellinor Lindholm

Källa: Netdoktor

Foto: IBL