Annons

Annons

Vårens stora skönhetstrender 2016Trött på din gamla vanliga look? FRIDA listar vårens stora skönhetstrender. Varsågod att inspireras!


1. Bakåtkammat
Det klassiska Hollywoodsvallet har varit drömhåret nummer ett i många år. 2016 är det däremot en hårt sprayat, stram tofs eller en skarpt dragen mittbena med håret bakom öronen som gäller. Vatten, vax och hårspray blir dina bästa vänner i vår.

Annons


2. Naturliga fräknar
Efter en tid med tjocka lager av primers, concealer, foundation och puder är det dags att tvätta bort sminket. Att visa upp en rödrosig hy med fräknar och kvisslor när solen smyger fram är bara så hett.

Läs också: 11 grymma skönhetsprodukter till våren 2016


3. Läppglans
Med Kylie Jenner som största inspo gick vi all in på läppennor för att ge intrycket av en större mun. Nu stoppar vi undan pennorna och greppar i stället läppglanset, som vi tar flera lager av för att uppnå maximal glans.


4. Färgglada ögonskuggor
När du precis lärt dig måla den perfekta eyeliner-vingen är det dags att gå vidare mot ljusare tider. På New York Fashion Weeks vårvisningar kryllade det av ögonskuggor i regnbågens alla färger. Kendall Jenner och Gigi Hadid hakar såklart på trenden.

Missa inte: Sex smarta knep för snyggare fransar

SKönhetstrender5
5. Runda, korta naglar
Efter en vinter av spetsiga klor är det dags att ta fram filen och runda till kanterna. Fransk manikyr är tillbaka och knalliga färger och nailart med raka linjer pryder våra fingrar i vår.


6. Natural beauty
I vår går vi från sju sminkprodukter till tre när vi lägger basen. En klick cc-creme, en stor dos bronzingpuder och en sista touch highlighter är allt som behövs för att sätta denna solkyssta trend.

Läs också: 11 snygga solglasögon till våren 2016


7. Mörka goth-inspirerade färger
Till vardags går du all in på läppglans men på festen är det dags att ta ur svängarna. Gör som de största stjärnorna och välj ett mörkbrunt, mörklila eller svart läppstift och stick ut ur mängden.


8. Din naturliga hårfärg
”Go natural” sammanfattar de flesta skönhetstrender 2016 och så även din frisyr. Enligt experterna är din naturliga hårfärg glödhet i vår, med eller utan utväxt. Investera i återfuktande produkter och låt ditt hår vila från hårfärgernas slitage.

Läs också:
Sex vanliga fällor som kan ge dig finnar
10 grymma tips för dig med långt hår
Tutorial: Förvandla en frisyr till tre olika

Av: Johanna Bengtsson
Foto: All Over Press, Instagram

Annons
Annons


AnnonsLaddar